JP Morgan Chase će zapošljavati bivše prestupnike

Američka investiciona banka “JP Morgan Chase” pokrenula je u Čikagu inicijativu za zapošljavanje osoba sa kriminalnom prošlošću, u nastojanju da bivšim prestupnicima pruži drugu šansu.

Najveća američka banka po obimu depozita udružila se sa nekoliko neprofitnih čikaških organizacija kako bi obučavala i regrutovala kandidate, piše list “Čikago tribjun”.

Ova inicijativa, koja bi mogla da se proširi i na druge gradove, dio je nastojanja banke “JP Morgan Chase” da se pozabavi visokom stopom nezaposlenosti među pojedincima sa kriminalnim dosijeom.

Kompanije iz drugih oblasti, kao na primjer u sektoru zdravstvene zaštite, takođe su otvorile vrata bivšim osuđenicima, među kojima je stopa nezaposlenosti 27 odsto. Izvršni direktor “JP Morgan Chasea” Džejmi Dajmon je izjavio da se preduzeća moraju aktivirati kako bi se ekonomske mogućnosti proširile na što veći broj ljudi.

Ova inicijativa je pokrenuta godinu i po dana nakon što je ta banka iz svojih prijava za posao izbacila kvadratić u kojem kandidati moraju da navedu da li imaju krivični dosije.

Check Also

Dobit Raiffeisen Bank Internationala snažno pala u drugom tromjesečju

Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) izvijestila je u utorak da joj je dobit snažno pala …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *