Sjutra prva neradna nedjelja

Dodajte komentar

Neradna nedjelja za trgovine na malo i velike zvanično počinje da važi ovog vikenda, tačnije 20. oktobra. Radiće isključivo apoteke, specijalizovane prodavnice ili kisoci za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme.

Utvrđeni izuzeci za rad nedjeljom su i pumpe, prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica, pijace, štandovi, tezge, vitrine, pokretne prodavnice, kao i automati izvan pijaca. Izuzeci utvrđeni Zakonom o unutrašnjoj trgovini su i prodavnice, kiosci i automati smješteni unutar zatvorenih područja, autobuskih, željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovi i kiosci u kojima se prodaje roba za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i javnog prikazivanja kinematografskih djela, kao i skladišta trgovinu na veliko.

Nedjeljom neće raditi tržni centri među kojima je i Delta siti.

Voli ipak ne radi do ponoći

Kompanija Voli donijela je odluku da njeni marketi Naš diskont i Super Voli ipak ne rade produženo. Oni su istakli da su jedni od inicijatori neradne nedjelje, te da odustaju od prvobitne odluke da njihova dva najveća objekta od ove subote rade do ponoći kako bi se potrošači prilagodili novoj zakonskoj normi.

Smatramo da imamo pravo na produženo radno vrijeme i nije jasno zašto nam se to diskriminatorski osporava. Zakon dozvoljava svim preduzećima u trgovini da rade produženo, zaposlenima da dodatno zarade, dok je meta osude ozbiljnih razmjera upravo Voli, ni jednog momenta ne dotičući se rada trgovina koje rade non-stop“, rekli su iz Volija koji je prethodnih dana naišao na osude javnosti zbog uvođenja treće smjene.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *