Istekao rok za uplatu poreskog duga, ŽPCG prijeti stečaj

Dodajte komentar

Ni nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika menadžmenta i sindikata Željezničkog prevoza sa ministrom saobraćaja Osmanom Nurkovićem ne nazire se rješenje za ovu kompaniju, kojaje pred mogućim stečajem jer još nije uplatila 5,3 miliona eura poreskog duga.

Poreska uprava nam je dala rok za uplatu do srijede, ali mi taj novac nemamo i bez pomoći države ne možemo da obezbijedimo, pa sada čekamo rekao je Pobjedi izvršni direktor kompanije Nenad Babić.

PU je ranije upozorila ŽPCG da će im, ukoliko ne plati 5,3 miliona eura poreskog duga, blokirati žiro račun. Iz PU je Pobjedi ranije saopšteno da će, ako blokada računa ZPCG ne da rezultat, inicirati pokretanje stečaja.

– Dugovi su tu i moramo tražiti rješenja iako nijesmo previše krivi zbog njih, jer su nastali u ranijem periodu saopštio je Babić.

Naveo je da je na jučerašnjem sastanku ministar Nurković zatražio da se u ovoj željezničkoj kompaniji smanje troškovi i broj zaposlenih.

– Još nema rješenja za ŽPCG. Ostalo nam je da u nekom kratkom roku napravimo neke analize i informacije. Konačna odluka slijedi, a kakva će biti zbilja ne znam kazao je Babić, koji se nada da će biti razumijevanja za ovu željezničku kompaniju ,,s obzirom na djelatnost koju obavljaju i značaj ŽPCG po društvo.

Očekujem da će se naći način da ovo preduzeće opstane bez uvođenja u stečaj. Ministar Nurković je bio prilično jasan da moramo pokazati spremnost da se mijenjamo rekao je Babić.

Država je vlasnik 90,79 odsto akcija ZPCG-a, dok Eurofond i Trend imaju 2,4 odsto, odnosno 1,5 odsto dionica.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *