Voli: Odustajemo od produženog radnog vremena, posvećeni smo radnicima

Kompanija Voli donijela je odluku da njihova dva najveća marketa ui Podgorici, Super Voli i Naš diskont, neće raditi produženo radno vrijeme subotom.

Naime, kompanija Voli prije dva dana najavila kako će dva najveća marketa u Podgorici subotom raditi do 24 časa. Međutim, ova odluka je naišla na osudu javnosti.

Iz kompanije Voli danas je saopšteno da, kao i uvijek,  ostaju posvećeni  svojim radnicima i svojim potrošačima.

“Mastavićemo, kao  i do sada, da igramo tržišnu utakmicu na fer osnovama  u okvirima Zakona, ne ulazeći u dalje javne rasprave”. saopšteno je iz Volija.

Kako dodaju, kao najuspješnija crnogorska kompanija i najveći poslodavac u Crnoj Gori, uvijek su u fokusu javnosti.

“Naši se poslovni potezi analiziraju sa mnogo više kritičkih i često apriori negativnih stavova. Svjesni smo da je to cijena uspjeha i da je naša odgovornost uvijek veća. Napominjemo da je kompanija Voli dokazala svoju kooperativnost time što je bila jedan od inicijatora neradne nedjelje. Smatramo da imamo pravo na produženo radno vrijeme, te nam nije jasno zašto nam se  isto diskriminatorski osporava. Zakon dozvoljava svim privrednim subjektima u trgovini da rade produženo, zaposlenima da dodatno zarade, dok je meta osude ozbiljnih  razmjera upravo Voli, a ni jednog momenta ne dotičući se rada trgovina koje rade non stop, pa je jasno da produženo vrijeme od dva sata ovdje i nije glavni motiv”, poručuju iz kompanije Voli.

Check Also

Pad indeksa i promet od oko 500 hiljada obilježili sedmicu na Montenegroberzi

Pad indeksa i promet od oko 500 hiljada eura obilježili su ovu sedmicu na crnogorskom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *