Porto Montenegro finansirao opremanje elektro kabineta SMŠ “Mladost” u Tivtu

Kompanija Adriatic Marinas nastavlja da unapređuje kvalitet obrazovanja u lokalnoj zajednici, te je finansirala renoviranje elektro kabineta u Srednjoj mješovitoj školi Mladost iz Tivta – donirana su sredstva za opremanje elektro kabineta mobilijarom, kao i finansirana kupovina kompleta za izradu eksperimenata i vježbi koje se realizuju u okviru obrazovnog programa Elektrotehničar elektronike. Cjelokupna donacija iznosi 5.500 eura.

Na taj način učenicima i nastavnicima su obezbjeđeni uslovi za kvalitetnije savladavanje tema predviđenih nastavnim programom. Profesorica elektro grupe predmeta, Milanka Brajković zajedno sa učenicima je za ovu priliku pripremila prezentaciju eksperimenata iz solarne energije, a direktorica Jovanka Vujačič izrazila je veliku zahvalnost na značajnoj donaciji za školu.

Od početka saradnje Porto Montenegro je školi u više navrata darivao tehničku i informatičku opremu, ali i finansirao opremanje kabineta hemije i fizike, geografije, zavičajne biblioteke, engleskog, itd.

“Kao predstavnici glavnih investitora u ovom gradu, želim da istaknem da prepoznajemo Tivat kao grad budućnosti, te zbog toga ulažemo u kvalitetno obrazovanje – osim kabineta za obrazovni program Elektrotehničar elektronike u SMŠ Mladost, nedavno smo finansirali kupovinu video nadzora u OŠ Drago Milović u Gradiošnici, podržavamo Muzičku školu i vrtić, a ukupna vrijednost stipendija i donacija u obrazovanje u lokalnoj zajednici samo tokom ove kalendarske godine je iznosila preko 50.000€ – jedini cilj svih projekata je podrška učenicima u njihovom daljem formalnom i neformalnom obrazovanju”, istakla je PR menadžerka Porto Montenegra Kristina Škanata.

Check Also

Dobre navike koje vode do značajnih ušteda

„Ne mogu sada da mijenjam stil života“, „Toliko brige oko sitnica stvara mi pritisak“, „Sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *