Agencija za zaštitu konkurencije ispitaće dodjelu pomoći Montenegro Airlinesu

Dodajte komentar

Iz Agencije za zaštitu konkurencije saopštili su da će tek da ispitaju dodjeljivanje državne pomoći nacionalnom avio-prevozniku Montenegroerlajnzu (MA) od Vlade Crne Gore.

Državna revizorska institucija konstatovala je da je Ministarstvo saobraćaja 2018. godine nacionalnom avio-prevozniku nezakonito uplatilo nešto preko sedam miliona eura.

Pred Agencijom je u toku postupak prikupljanja informacija i podataka u vezi sa potencijalno dodijeljenom državnom pomoći preduzeću Montenegroerlajnz. Agencija će se o navedenom izjasniti na osnovu prikup ljenih podataka u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima. Svakako da će agencijau postupku cijeniti stavove iz nalaza Državne revizorske institucije te donijeti odluku u skladu sa propisima istakli su iz Agencije za TV “Vijesti.

Iz Građanskog pokreta URA juče su saopštili da se pitaju da li će Duško Marković smijeniti ministra saobraćaja Osmana Nurkovića i direktoricu Agencije za zaštitu konkurentnosti Lepu Aleksić, zbog nezakonito dodijeljene pomoći MA.

Prije nekoliko dana Marković je kazao da on odgovara za kadrove koje postavlja u ime Vlade. Ima li Duško Marković snage da sada smijeni ministra Osmana Nurkovića i direktorku Agencije za zaštitu konkurentnosti Lepu Aleksić pitali su iz GP URA.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *