VW razmatra prodaju Lamborghinija

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim navodima koji dolaze iz Volkswagen Grupa, navodno razmišljaju tome šta im je raditi sa italijanskom markom supersportskih automobila.

Budemo li precizniji, dolazi sve više informacija o tome kako su u narednom periodu priprema ozbiljna rekonstrukcija cijele grupacije, a koja bi trebala neke marke okrenuti u novom smjeru. Jedna od njih govori i kako bi Škoda trebalo da počne da proizvodi jeftinije automobile, jer su trenutno vrlo blizu (negdje bi rekli i bolji) od Volkswagenovih modela. Veća bi se pažnja trebala posvetiti i španskom Seatu za kojeg se predviđa velika ekspanzija, a što je već donekle započelo SUV ofenzivom.

Mnoga su premišljanja treba li u sastavu njemačkog diva ostati i poznati italijanski brand supersportskih automobila, a koji je zahvaljujući specifičnosti vozila koja proizvode, dugo bio na ivici opstanka. Sada pak jako dobro ide prodaja SUV model Urus, uvodi se dorađeni Aventador te je tržište u očekivanju novog hibridnog supersportskog automobila koji bi trebali pomoć nastavku podizanja profita kompanije.

Check Also

Državna garancija Tehnopolisu, hipoteka na hotel Karisma

Vlada je juče bez održavanja sjednice, odnosno elektronskim putem dala saglasnost da se izda državna …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *