Obsvezujuće ponude za Komercijalnu banku do 2. decembra

Dodajte komentar

Srbija očekuje da će do 2. decembra na natječaju za privatizaciju Komercijalne banke dobiti obavezujuće ponude kvalifikovanih ulagača, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

“Prva faza postupka je završena i dobili smo neobavezujuće ponude. Trenutno se sprovodi postupak detaljne provjere i obavezujuće ponude očekuju se do 2. decembra”, rekao je Mali.

Tenderska komisija otvorila je 10. septembra četiri neobavezujuće ponude koje su dostavljene na natječaju i utvrdila je da su potpune, a sadrže elemente predviđene u dokumentaciji za prvu fazu tendera, objavilo je prošlog mjeseca ministarstvo finansija.

Srbija je u septembru postigla sporazum o kupovini 34,58% redovnih dionica Komercijalne banke u posjedu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Kapitalizacijskog fonda IFC. Nakon završetka transakcije srpska vlada posjeduje 83,23% redovnih dionica Komercijalne banke koje će moći ponuditi na prodaju.

Transakcija je uslijedila nakon što je srpska vlada kupila 6,89% redovnih dionica Komercijalne od Swedfunda i DEG-a, a dovršena je 26. juna.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *