IQOS dostupan i na američkom tržištu

Dodajte komentar

Kompanija Filip Moris počela je prodaju IQOSa, elektičnog uređaja za zagrijavanje duvana u Sjedinjenim Američkim Državama.

Filip Moris Internešnal uvodi IQOS na američko tržište na osnovu ekskluzivnog licencnog ugovora sa kompanijom Altria Group, Inc. Lansiranje IQOSa u Sjedinjenim Državama, sa prvom radnjom koja je otvorena u Atlanti, predstavlja istorijsku prekretnicu u ponudi novih izbora za pušače, s obzirom na to da je IQOS prvi elektronski uređaj na bazi tehnologije zagrijavanja duvana koji je autorizovan za prodaju od strane američke Agencije za hranu i ljekove (FDA).

„Punoljetni pušači imaju pravo na pristup inovativnim alternativama bez duvanskog dima, kao i na precizne informacije o ovim proizvodima. Uz kombinaciju striktne, ali razumne regulative, stroge procjene, veće svijesti i regulisanih marketinških aktivnosti, proizvodi bez duvanskog dima mogu da imaju ključnu ulogu u podršci odraslim osobama koje bi inače nastavile da puše cigarete, da pređu na manje štetne alternative” izjavio je Srđan Lazović, generalni direktor kompanije Filip Moris za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu i dodao da se nada da će uskoro i punoljetni pušači u Crnoj Gori imati pristup novim, na nauci zasnovanim, proizvodima koji predstavljaju bolju opciju od nastavka pušenja.

Uvođenje IQOS-a u Sjedinjenim Državama je još jedan dokaz napora Filip Morisa u podsticanju odraslih pušača da pređu na proizvode bez duvanskog dima zasnovane na inovacijama i naučnim istraživanjima. Njegove revolucionarne karakteristike potvrđuje činjenica da američka Agencija za hranu i ljekove do sada nije autorizovala nijedan drugi električni uređaj na bazi zagrijavanja duvana za prodaju.

IQOS je prvi elektronski uređaj na bazi tehnologije zagrijavanja, ne sagorijevanja duvana koji je dobio autorizaciju za prodaju američke Agencije za hranu i ljekove (FDA), koja je još u aprilu potvrdila da je njegova prodaja, ukoliko se sprovodi po utvrđenim marketinškim smjernicama, u skladu sa zaštitom javnog zdravlja. Odluka FDA uslijedila je nakon sveobuhvatne analize zahtijeva za komercijalizaciju (PMTA – premarket tobacco product application) koju je kompanija Filip Moris, proizvođač ovog uređaja, zajedno sa kompletnom naučnom dokumentacijom, agenciji predala 2017. Pored toga, kompanija Filip Moris podnijela je i veliki broj naučnih dokaza koji idu u prilog klasifikaciji IQOS-a kao duvanskog proizvoda smanjenog rizika, a koje FDA i dalje razmatra. Ovo je još jedan korak ka svijetu bez duvanskog dima, za koji se kompanija Filip Moris svesrdno zalaže.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *