GF: Banka Amerike najbolja banka na svijetu, u Crnoj Gori CKB

Dodajte komentar

Global Finance magazin predstavio je svoju 26. godišnju listu najboljih banaka na globalnom, regionalnom nivou i u 149 zemalja svijeta.

Banka Amerike dobila je najviše priznanje Global Finance za najbolju globalnu banku za 2019. godinu.

Pobjednici su izabrani na osnovu performansi tokom prošle godine i drugih kriterijuma, uključujući njihovu reputaciju i izvrsnost upravljanja, kao i liderstvo u digitalnoj transformaciji.

Global Finance magazin svojim priznanjem za najbolje banke u svetu prepoznaje banke koje čine najviše kako bi pomogle svojim klijentima da uspješno upravljaju, a pritom izvuku maksimum iz svoje imovine.

Pored najbolje banke na svijetu, počasne nagrade uključuju i najbolju globalnu korporativnu banku; najbolju globalnu potrošačku banku; najbolju banku širom svijeta za tržišta u nastajanju, granična tržišta i za derivate, kao i najbolju subkustodsku banku. Takođe obuhvata ranije najavljene nagrade za najbolju islamsku finansijsku instituciju, investicionu banku, banku za upravljanje gotovinom, pružaoca finansiranja trgovine, dobavljača finansiranja lanca snabdijevanja, provajdera za devize i privatnu banku.

Najbolja banka u Centralnoj i Istočnoj Evropi je italijanska UniCredit banka.

UniCredit je dugo bila jedna od najznačajnijih bankarskih grupa u Centralnoj i Istočnoj Evropi, sa etabliranim prisustvom u 11 zemalja. U proteklih pet godina UniCredit širi svoj tržišni udio i sada je najveći zajmodavac u regionu Centralne i Istočne Evrope. Skoro sve njene podružnice u regionu istaknuti su igrači na svojim domaćim tržištima.

Za najbolju banku u Crnoj Gori GF je proglasio Crnogorku komemercijalnu banku (CKB)

Kada je u pitanju region Balkana, Global Finance magazin je za najbolju banku Bosni i Hercegovini proglasio Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina. Za najbolju banku u Hrvatskoj proglašena je Zagrebačka banka. U Sj evernoj Makedonoji Ohridska Banka, deo Societe Generale. Za najbolju banku u Srbiji u izboru Global Finance magazina proglašena je Banca Intesa Beograd.

Najbolja banka u Sloveniji je SKB Group dok je u Albaniji za najbolju proglašena Banka Kombetare Tregtare a na Kosovu TEB Bank.

(Bankar.rs)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *