Montenegro Airlines smanjuje gubitak, dati šansu menadžmentu

Dodajte komentar

Vazduhoplovni analitičar Alen Šćuric smatra da crnogorski avio-prevoznik Montenegroerlajnz (MA) istinski smanjuje gubitak i da bi trebalo dati pri liku menadžmentu da dovrši proces koji ide u vrlo pozitivnom smjeru, prema profitabilnosti poslovanja i nezavisnosti od državne pomoći.

– Mislim da se kompanija dobro vodi. Iako je akumuliran gubitak u MA ogroman, činjenica je da kompanija istinski smanjuje gubitak i uz ovakav trend bi za nekoliko godina mogla biti profitabilna, rekao je Šćuric za agenciju Mina biznis. Kompanija, kako je kazao, istinski preduzima dobre mjere, poput unificiranja flote, sistematizacije linija, smanjenja sezonalnosti.

– Crna Gora je imala istinsku sreću da nije dovršila pregovore sa 4K, sa kojom je pregovarala o prodaji MA.
Jer da se to desilo, danas ne bi bilo MA, kao što nema ni Adrija Ervejza, naveo je Šćuric, koji je i kolumnista portala Tango six. On je kazao da misli da je to više nego dobro upozorenje i lekcija Crnoj Gori i drugima.

– Privatizacija nije bauk, ali je treba sprovesti ekstremno pažljivo i ne po svaku cijenu, dodao je Šćuric.

On je, komentarišući bankrot Adrija Ervejza, kazao da je to rezultat nevjerovatne indolentnosti politike, ali i potpune nesposobnosti uprave 4K, koja je napravila više krucijalnih grešaka za vrlo kratko vrijeme, koje bi uništile i daleko veće kompanije.

– Nevjerovatno je da vlast nije, uprkos svim upozorenjima, shvatila da 4K nije dobra kompanija, da je potpuno neiskusna u vazduhoplovnom biznisu, smatra Šćuric.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *