Od boravišnih taksi prihodovala oko 8,8 miliona eura

Crna Gora bilježi uspješnu turističku godinu, naročito u pogledu ostvarenih prihoda od turizma, poručeno je iz Nacionalne Turističke Organizacije (NTO).

Kako je istakla PR NTO Nina Vukčević, samo od boravišne takse u dijelu  koji pripada budzetu Crne Gore i lokalnim turistickim organizacijama, zaključno sa 10.oktobrom naplaćeno je oko 8,8 miliona eura, odnosno 1,6 miliona eura više u odnosu na prethodnu godinu.

“Pored finansijskih pokazatelja na kojima i temeljimo uspjeh ovogodišnje turističke sezone, od početka godine u kontinuitetu bilježimo i rast fizičkih pokazatelja. Turisti su sve više zainteresovani da svoj odmor provedu u Crnoj Gori van glavne turističke sezone što potvrđuje i podatak da je na današnji dan, prema podacima lokalnih turistickih organizacija, u Crnoj Gori evidentirano gotovo 33.000 turista odnosno 11.000 turista  vise u odnosu na uporedni podatak prethodne godine”, istakla je Vukčević.

Kako je dodala, o dobroj postsezoni govori i podatak da sve primorske opstine bilježe dvocifrene stope rasta.
“Vremenski uslovi nam idu na ruku, i u skladu sa najavama očekujemo dobu posjetu sve do sredine novembra.  Zahvaljući specifičnim ponudama koja su šansa za privlačenje turista u periodima van glavne turističke sezone, otvorila su se vrata gostima iz zapadnoevropskih i skandinavskih zemalja koji preferiraju ovaj vid odmora, u čemu imamo veliki potencijal za produženje sezone”, zaključila je Vukčević.

Check Also

Evropska komisija predložila zajednički EU budžet od 1.100 milijardi eura

Evropska komisija predložila je zajednički EU budžet od 1.100 milijardi eura za period od 2021. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *