Završen tender za prodaju hotela Sidro u Baru: “Goranović” jedini ponuđač

Javni poziv za učešće na tenderu radi prodaje 100 odsto udjela Luke Bar u društvu sa ograničenom odgovornošću hotel “Sidro” završen je, ali informacija o tome ima li i o kakvim ponudama je riječ, iz menadžmenta tog preduzeća još nema.

Kako “Dan” nezvanično saznaje, na teder se javila kompanija “Goranović” iz Nikšića, po početnoj prodajnoj cijeni od 1.769.484,94 eura. Na pitanje ” Dana” da li je tačna ova informacija, nismo dobili odgovor.

U tenderu je stajalo da je početna cijena utvrđena u ukupnom iznosu, da je čini zbir procijenjene vrijednosti imovine Društva u iznosu od 1,2 miliona eura na dan 31.12.2018, pozajmice “Luka Bar” a.d. od 1.1.2019. do 30.6.2019. u iznosu od 192,5 hiljada, obaveza Društva na dan 30. jun prema dobavljačima, u iznosu od 194,2 hiljade eura, poreza na nepokretnost 181,1 hiljadu.

Učesnik na tenderu je dužan da zadrži 35 zaposlenih u Društvu, 31 na neodređeno vrijeme i četiri na određeno vrijeme i poštuje kolektivni ugovor Luke Bar a. d. koji se odnosi i na zavisna društva.

Prema saznanjima “Dana”, Luka će do 31. oktobra pokriti dugove za sve dobavljače, kako bi “Goranović” od 1. novembra startovao od nule.

Check Also

Nećkanje oko prodaje Komercijalne banke

Ono što mnogi govore tiho, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je glasno i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *