Ministarstvo finansija uplatiće Ulcinju tri miliona eura, Vlada garantuje za još 2,5 miliona

Dodajte komentar

Ministarstvo finansija uplatiće Opštini Ulcinj tri miliona eura, a Vlada će garantovati za još dva i po miliona eura kredita kako bi Ulcinj izašao iz višemjesečne blokade, kazao je za CdM predsjednik najjužnije crnogorske opštine Ljoro Nrekić.

Kako bi se riješilo ovo pitanje, planirano je, kada, Vlada da saglasnost, da se proda zemljište između hotela Galeb i Albatros, vrijedno oko 4,8 miliona eura, po cijeni od 605 eura po kvadratnom metru.

Račun Opštine blokirala je budvanska firma Rekreaturs, za srušene objekte u naselju K1 prije 35 godina. Blokada računa uslijedila je nakon što je Vrhovni sud u martu ove godine potvrdio presudu Apelacionog suda u korist firme Rekreaturs. Sa računa Opštine je do sada skinuto više od dva miliona eura.

Nrekić za CdM tvrdi da se nadaju da će do kraja godine izaći iz ove teške situacije.

“Nadam se da ćemo do Nove godine riješiti ovo stanje, da se krene normalnim tokom, da servisiramo sve što treba, od ličnih dohodaka, doprinosa, obaveza prema dobavljačima, struje. Moja želja je da se stanje što prije reguliše”, jasan je Nrekić.

Poručuje kako je optimista da će zahvaljući premijeru i ministru finansija, nešto uraditi i da će ubrzo izaći iz ove nezavidne situacije.

“Procijenili smo vrijednost zemljišta koje treba da prodamo. Lokacija je predviđena za visoki turizam po Generalnom planu. Vlada treba da se o tome izjasni.  Situacija je delikatna. Opština ne može da funkcioniše. Platu već nekoliko mjeseci ne prima oko 200 zaposlenih u lokalnoj samoupravi. Tome treba dodati i organizacije koje je formirala Opština, a tu ima onih koji nijesu platu primili ni 17 mjeseci. I to moramo nekako da riješimo”, zaključio je Nrekić u izjavi za CdM.

Kompanija Rekreaturs, koja je član Atlas grupe, u maju je zvanično blokirala žiro-račun Opštine Ulcinj, kada je i počelo prinudno izvršenje naplate potraživanja tužioca u iznosu većem od šest miliona eura.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *