Tri stvari koje morate da znate da biste „razbili“ na razgovoru za posao

Kako je bilo na razgovoru za posao?“ „Fenomenalno!“

Ovo zvuči kao mit, zar ne? Evo šta treba da uradite, sudeći po riječima naučnika. Morate da „duboko zavirite“ u tri do pet stvari koje su najvažnije u vašem životu. Zašto baš tri do pet? Zato što naša memorija ne može više od pet stvari da „drži pod kontrolom“.

Ova vježba vam pomaže da se fokusirate na vaše vrijednosti i koje radno okruženje bi bilo idealno za vas. Jednom kada ovo uradite, možete da se fokusirate da pripremu za razgovor, što je najbitniji dio.

Ako naučite da se opustite pod pritiskom je vještina koju je uvijek dobro znati. Ravnomjerno disanje, vizualizacija, šetnja, kratka vježba i tome slično su samo neke vještine koje bi vam koristile na intervjuu za posao.

Kada je kandidat pod stresom, to ne može da se sakrije. Tada kandidat priča brzo i nepovezano. Nemojte misliti na najgori mogući scenario. I uvijek imajte rezervni plan, što vas opet vraća na prvi korak, a to je dobra priprema.

Ako dobro istražite sve moguće opcije i situacije, to će vam omogućiti da vježbate i da prođete kroz sva moguća pitanja dva dana pred intervju. Razmišljajte o intervjuu kao o razgovoru u kom ćete vi pokazati najbolju verziju sebe, ali mislite o pitanjima.

Vaš intervju, čak i ako ne dobijete posao, jeste šansa da se povežete sa tim ljudima, da ostavite dobar utisak, da se izdvojite i steknete kontakte.

Vježbajte i srećno!

Izvor: BIZLife/Inc.com

Check Also

Gubitak Jugopetrola 82,19 hiljada eura

Naftna kompanija Jugopetrol završila je prvi kvartal sa neto gubitkom od 82,19 hiljada eura, 13 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *