U planu izgradnja vrtića u Siti kvartu i Bloku šest

Dodajte komentar

Iz Uprave javnih radova najavili su izgradnju novih vrtića i škola u mnogim crnogorskim gradovima. Između ostalog, biće izgrađen i vrtić u City kvartu, a počinje izgradnja vrtića u Bloku šest.

Direktor Uprave javnih radova, Rešad Nuhodžić, za CdM tvrdi da su, sagledavajući evidentnu potrebu za povećanjem broja mjesta u predškolskim vaspitnim jedinicama na teritoriji cijele Crne Gore, kao jedan od važnijih segmenata prepoznali izgradnju vrtića.

“Zahvaljujući saradnji sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope (CEB) i odobrenoj kreditnoj liniji od 10 miliona eura, od decembra 2016. do septembra 2019. godine otvorena su tri novoizgrađena vrtića – u Zagoriču, na Starom aerodromu i u Tuzima, ukupne vrijednosti oko 4,5 miliona eura. Izgradnjom oko 6.000 kvadratnih metara prostora u novim objektima, povećali smo kapacitete vrtića i jaslica za oko 800 mjesta za najmlađu populaciju. U okviru programa CEB-a u toku je priprema tehničke dokumentacije za izgradnju još po jednog vrtića u Podgorici, Baru, Ulcinju i Pljevljima, a sudeći prema tempu izrade projektnih rješenja, možemo očekivati da uskoro počnu radovi u podgoričkom naselju Blok šest”, navodi Nuhodžić.

(CdM)

 

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *