Erste proslavlja dvjestotu godišnjicu osnivanja

Dodajte komentar

Godine, pol, društveni status i nacionalnost ne smiju biti osnov za uskraćivanje benefita koje nudimo svim štedišama” – navedeno je u osnivačkom dokumentu prve štedionice u centralnoj i istočnoj Evropi (CIE). Osnovana na ovim principima prije tačno 200 godina u Beču, Erste i dalje nastoji da omogući finansijski i društveni napredak za sve u regionu CIE. Na odvažnim principima “širenja i obezbjeđivanja prosperiteta”, brojne štedionice su osnivane širom regiona u decenijama nakon osnivanja Erstea 1819. godine.

U Crnoj Gori su prve štedionice na ovim principima osnivane u praskozorje 20. vijeka, u Nikšiću, Podgorici i na Cetinju

U Crnoj Gori su prve štedionice na ovim principima osnivane u praskozorje 20. vijeka, u Nikšiću, Podgorici i na Cetinju. Danas, Erste banka u Crnoj Gori ima oko 100.000 klijenata i posvećena je zajednicama koje uslužuje.

Andreas Trajhl /Andreas Treichl/, glavni izvršni direktor Erste Grupe: “Ponosni smo na svoje nasljeđe i na postojanost ispravnosti i relevantnosti naših osnivačkih principa. Ti principi i istorija naprednog razmišljanja oblikovali su Erste Grupu kakva je danas: moderna komercijalna i banka za stanovništvo, snažno posvećena regionu centralne i istočne Evrope. Naši principi osnivanja će nas voditi i u budućnosti, kako budemo nastavljali da pomažemo klijentima da brinu o svom finansijskom zdravlju, stvaraju i čuvaju bogatstvo i ostvaruju nove poslovne ideje i lične ciljeve.”

Aleksa Lukić, glavni izvršni direktor Erste banke u Crnoj Gori: ”Činjenica da smo dio najveće bankarske grupe u regionu, koja već dva vijeka pomaže ljudima da bolje upravljaju finansijama i podstiče opšti prosperitet u društvu, čini nas ponosnim i daje nam priliku da te zajedničke vrijednosti iskazujemo i kroz naše aktivnosti na tržištu Crne Gore.“

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *