Vlasnik Čukaričkog želi da gradi vile na državnom zemljištu u Herceg Novom

Dodajte komentar

Crnogorski Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte pregovara sa konzorcijumom iza kojeg stoji Dragan Obradović, vlasnik srpskog fudbalskog kluba Čukarički, u vezi sa dugoročnim zakupom državnog zemljišta „Kabala for” u Opštini Herceg Novi, piše Dan.

Radi se o konzorcijumu koji čini podgorička kompanija Montenegro Asset Management, vlasnika Sretena Đikanovića i ADOC doo koja je registrovanau Beogradu, a čiji je jedan od vlasnika Obradović.

Sreten Đikanović povezuje se sa nekoliko kompanijau Crnoj Gori. Do oktobra 2016. godine bio je na čelu kompanije „Farmegra”, koja se bavi distribucijom ljekova.

Prema izvještaju Savjeta za privatizaciju i kapitale projekte, u skladu sa zaključkom sa XII sjednice Ten derske komisije, 24. juna 2019. godine je otvorena jedina pristigla ponuda na javni poziv za davanje u du goročni zakup lokaliteta „Kabala for”. Tenderskoj komisiji je od pravnog i finansijskog savjetnika revizorske kuće „Deloite” dostavljen izvještaj o formalnoj ispravnosti ponude.

Na XIII sjednici Tenderske komisije, koja je održana 1. jula 2019. godine usvojen je izvještaj o formalnoj ispravnosti ponude no osnovu javnog poziva za davanje u dugoročni zakup lokaliteta „Kabala for” i formiran je radni tim u sastavu Damir Davidović, Dragana Čenić i Nada Pavićević, koji će pored savjetnika učestvovati u pregovorima sa pomenutim konzorcijumom. Radni tim je održao prvi sastanak sa predstavnicima ponuđača 17. jula 2019. godine, na kojem je definisana metodologija rada i označena otvorena pitanja, oko kojih su pregovori u toku.

Prema ranijim podacima, državno zemljište na lokalitetu „Kabala for” daje se u zakup na period od 30 godina, sa obavezom finansiranja, projektovanja, izgradnje i upravljanja rent-a-pul vilama kategorije pet zvjezdica. Radi se o zemljištu ukupne površine 12.121 kvadrata.

Učesnik na tenderu je morao da posjeduje najmanje jedan hotel kategorije najmanje četiri zvjezdice u većinskom vlasništvu, odnosno da upravlja takvim hotelom, ili posjeduje pismo o namjerama ili ugovor o upravljanju objektima zaključen sa privrednim društvom koje upravlja najmanje jednim hotelom sa najmanje četiri zvjezdice.

Takođe, jedan od uslova je bio i da ponuđač posjeduje finansijsku sposobnost i sredstva neophodna za realizaciju tendera, odnosno minimalnu imovinu aktivu od petmiliona eura na dan 31. decembar 2018. godine, ali i da ima ostvaren pozitivan finansijski rezultat i prihod od najmanje pet miliona eura u prošloj godini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *