Telekom predstavio „Atlas Tapestry“ – web aplikaciju za prostornu analizu i geodemografsku segmetaciju tržišta

1 komentar

Crnogorski Telekom je trećeg dana XXVI Festivala tehnoloških dostignuća – INFOFEST predstavio Atlas tapiseriju (Atlas Tapestry), web aplikaciju za prostornu analizu i geodemografsku segmentaciju tržišta, razvijenu za potrebe zaposlenih u Sektoru tehnike u Telekomu.

Rad na platformi koncipiranoj da povezuje mape, aplikacije i korisnike omogućavajući kompaniji bolju informisanost i brže donošenje odluka započeo je početkom 2017. godine preciznim geodetskim snimanjem i mapiranjem podzemne TK infrastrukture.

Iz Telekoma objašnjavaju da su, nakon što su završili prostornu analizu i mapiranje mreže i korisnika, shvatili potencijal ovog geografskog informacionog sistema (GIS) koji može biti od velike koristi u planiranju prostora i analizama isplativosti za planere i marketare.

„Svi mi često razgovaramo o lokacijama – za neku novu zgradu, novi bilbord, novi park… ali zaboravljamo da nijedan od ovih razgovora nije o nekom specifičnom mjestu, niti vjerujemo da je jedan set koordinata superioran u odnosu na neki drugi. Zapravo govorimo o ljudima iza koordinata. Lokacija je prizma kroz koju mozemo da dobijemo novo razumijevanje ljudi.“ – objasnio je na Igor Ilić, menadžer na projektu „Atlas“ u Crnogorskom Telekomu.

On je na prezentaciji u hotelu „Avala“ kazao da je geodemografska segmentacija zapravo statistička klasifikacija korisnika na osnovu toga gdje žive, koja pomaže da se bolje razumije svijet oko nas, prepozna potencijal i ponudi rješenje.

Zbog toga vjeruje da će osim u planiranju prostora, u kojem bi u budućnosti „Atlas“, koji se trenutno razvija za internu upotrebu u Telekomu, mogao imati značajnu ulogu i biti posebno interesantan stručnjacima za marketing. Oni bi bi prilikom analiza izbjegli konfuziju kroz segmentaciju korisnika prema njihovim potrebama i životnim stilovima.

„Krajnji cilj je bolje razumijevanje potreba korisnika, što nas dovodi do jednostavnijeg, efektivnijeg i efikasnijeg zadovoljavanja tih potreba. Zbog toga na konceptu geodemografske segmentacije tržišta, naš GIS tim radi na kreiranju kategorija životnih stilova baziranih na dostupnim demografskim i drugim statistikama.“ – zaključio je Ilić.

Crnogorski Telekom je prvog dana INFOFESTA 2019 predstavio trenutno najsavremeniji način sigurne autentifikacije korisnika – IPification, koji štiti kompanije i korisnike njihovih usluga prilikom upotrebe mobilnih aplikacija, istovremeno olakšavajući njihovo korišćenje.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Jel ovo imenovana app po bačenim parama depozita, pošto su mađioničari targetima i manipulatori indikatorima zaboravili od bonusa šta je odgovoran rad sa slobodnim sredstvima kompanije?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *