Premija osiguranja od početka godine porasla 10,7 odsto

Dodajte komentar

Sve planirane aktivnosti Agencije za nadzor osiguranja uspješno su i u definisanim rokovima realizovane, a od početka godine bruto fakturisana premija ostvarila je rast od 10,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine, konstatovao je Savjet Agencije na današnjoj sjednici.

Kad su u pitanju rezultati tržišta osiguranja u Crnoj Gori, zaključno sa avgustom, predsjednik Savjeta Agencije, Uroš Andrijašević, istakao je da su, prema preliminarnim podacima dostavljenim Agenciji za nadzor osiguranja, društva za osam mjeseci fakturisala ukupnu bruto premiju u iznosu od 64,3 miliona eura, što je za 6,2 miliona više u odnosu na isti period prošle godine.

“Premija neživotnog osiguranja ostvarila je rast za 10,4 odsto, dok je rast premije životnog osiguranja 12,2 odsto. Najveći nominalni rast ostvaren je u vrsti Ostala osiguranja imovine, i to za 1,6 miliona eura, a zatim u vrsti Osiguranje života i to za milion eura”, naglasio je Andrijašević.

Podsjetio je da je prosječna stopa rasta bruto fakturisane premije na godišnjem nivou u posljednjih pet godina iznosila 3,6 odsto, a u dosadašnjem dijelu godine ostvarila je rast od 10,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

“Realna očekivanja su da će rast premije do kraja godine biti na mnogo većem nivou iznad petogodišnjeg prosjeka”, zaključio je Andrijašević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *