Mastercard donacija za najveću roditeljsku kuću NURDOR

Nacionalna donatorska kampanja koju je Mastercard inicirao za NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja djece obolele od raka), kao prva faza u okviru dugoročne saradnje je završena i Mastercard donira 250.000 eura za novu, do sada najveću NURDOR roditeljsku kuću.

Na taj način će Mastercard doprinijeti realizaciji trajnog rješenja za obezbjeđivanje potrebnih kapaciteta za roditeljsku kuću u Beogradu, koji je najveći centar za dijagnostiku i liječenje u Srbiji. Nacionalni značaj kampanje naglašen je i činjenicom da se većina djece iz cele Srbije i regiona liječi u Beogradu.

Mastercard kampanja „Zajedno za kuću koju zaslužuje svaki superheroj“  je najveća do sada lokalna društveno odgovorna kampanja koju je kompanija Mastercard organizovala u Srbiji, i ujedno je od nacionalne ali i regionalne važnosti jer je Beograd najveći dijagnostički i terapeutski centar ne samo u Srbiji, već i na teritoriji Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne I Hercegovine u kompaniji Mastercard je izjavila:

„U skladu sa našim opredjeljenjem da poslujemo dobro time što činimo dobro, započeli smo saradnju s NURDOR-om s ciljem obezbjeđivanja sredstava za novu roditeljsku kuću, ali i podizanja svesti javnosti o stalnoj potrebi za donacijama i podrškom ovoj organizaciji. Željela bih da zahvalim svim našim partnerima, ali što je najvažnije, svakom pojedincu koji je doprinio ovom velikom cilju, koji je bio inspirisan da napravi promjenu na bolje, preduzimajući akcije – u ovom slučaju, transakciju“, i dodala:“ Veoma nam je drago da su građani, ali i druge kompanije podržali projekat obezbjeđivanja najveće roditeljske kuće od nacionalnog i regionalnog značaja i doprinijeli uspješnosti naše kampanje ali i ostalih NURDOR inicijativa za prikupljanje novčanih sredstava kako bi se obezbijedili neophodni smještajni kapaciteti u Beogradu“.

Dugoročna posvećenost Mastercarda NURDOR-u podrazumijeva pored finansijske podrške za obezbjeđivanje nove roditeljske kuće i dalju saradnju na promociji konstantne potrebe za podršku NURDOR-u, kao i konkretne aktivnosti koje će unaprijediti organizacione kapacitete NURDOR-a.

Djeci koja se bore protiv raka i njihovim porodicama je potrebna najveća moguća podrška. Već 15 godina NURDOR obavlja sjajan posao time što pruža logističku, stacionarnu, psihološku i socijalnu podršku ovim malim superherojima i njihovim roditeljima. Međutim, potreba za većim kapacitetima roditeljske kuće se na žalost konstantno uvećava, tako da je sada neophodno obezbijediti potpuno nove roditeljske kuće u Beogradu. Očekuje se da će nova roditeljska kuća moći da pruži smještaj za do 20 porodica i biće najveća roditeljska kuća u Beogradu.

Mastercard donira 250.000 evra i to je najveća pojedinačna donacija koju je neka kompanija uputila našoj organizaciji. Nova roditeljska kuća u Beogradu je najznačajniji projekat koji sprovodimo i zahvalni smo što imamo takvog partnera kao što je Mastercard koji nam pruža dugoročnu podršku.  Sigurni smo da će ovo biti sjajna saradnja i radujemo se zajedničkom borbama za pobjedu dobra” , izjavila je Joland Korora, predsjednica NURDOR-a.

Roditeljska kuća nije samo smještaj. To je sveobuhvatan projekat njege za porodice koji uključuje svakodnevni prevoz do terapije i nazad, uvjek dostupnu psihološku i socijalnu podršku, posjete volontera i boravak u porodičnoj atmosferi gdje se roditelji međusobno podržavaju.

“Donatorsku kampanju su podržali NALED, RTS i AS Media, kao i poslovni partneri Mastercarda   iz bankarskog sektora i trgovci koji su šireći poruku o kampanji svojim klijentima i korisnicima, pomogli da se podigne svijest o inicijativi među njihovim potrošačima i korisnicima naših kartica. Ovaj važan projekat pokazuje ne samo mogućnosti koje ima tehnologija za unaprjeđenje uslova u jednom društvu, već i snagu partnerstva i zajedničkih napora ka višem cilju – u ovom slučaju podršci malim superherojima i NURDOR-u”, kazali su iz kompanije.

Check Also

Otvoren Hipermarket Voli u Danilovgradu

Kompanija Voli je danas otvorila novi tržni centar, svoj prvi maloprodajni objekat u danilovgradskoj opštini. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *