Dvojna diploma za studente – mogućnost za studiranje po programu Londonske škole ekonomije

Dodajte komentar
Sporazum o saradnji i realizaciji međunarodnih studijskih programa kojim se otvaraju brojne mogućnosti za studente, profesore i saradnike kao i za sveukupnu naučno-istraživačku djelatnost, potpisali su danas dekan Ekonomskog fakulteta u Podgorici prof. dr Nikola Milović i dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Branislav Boričić.

„U prisustvu rektora Univerziteta Crne Gore (UCG) prof. dr Danila Nikolića i predsjednika Upravnog odbora prof. dr Duška Bjelice, dekani Milović i Boričić su iskazali obostrano zadovoljstvo zbog memoranduma o saradnji, ističući da je višegodišnja i tradicionalno uspješna saradnja dva fakulteta sada dobila novo ruho i novu paletu mogućnosti“, kazali su iz UCG.

Prof. dr Nikola Milović je podsjetio na činjenicu da su oba fakulteta članovi akreditacijske kuće EFMD i da očekuje da će proces sticanja EPAS akreditacije koja se dodjeljuje programima za ekonomiju i menadžment  biti efikasan i jednostavniji kada se sprovodi uz saradnju, podršku i razmjenu iskustava dva uspješna fakulteta.

Prof. dr Branislav Boričić je istakao da memorandum, osim saradnje u realizaciji međunarodnih studijskih programa, obuhvata i saradnju dva ekonomska fakulteta u pogledu realizacije nastave i razmjene iskustava u realizaciji programa na stranim jezicima.

U okviru saradnje Ekonomski fakultet u Beogradu će omogućiti upis studentima Ekonomije iz Podgorice  na studijske programe koje Ekonomski fakultet u Beogradu realizuje u saradnji sa Univerzitetom u Londonu (fakultet nosilac – Londonska škola ekonomije i političkih nauka – LSE).

O detaljima ovog studijskog programa kao i o uslovima studiranja i sticanja dvojne diplome, studentima je govorio prodekan za finansije i međunarodnu saradnju Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Saša Ranđelović, koji je shodno dijelu memorandumu o saradnji koji se tiče realizacije nastave, održao i predavanje studentima Ekonomskog fakulteta u Podgorici pod nazivom Uticaj demografskih kretanja na privrdeni rast u centralnoj i Istočnoj Evropi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *