Tender za aerodrome narednog četvrtka

Dodajte komentar
Aerodrom Tivat

Ministar saobraćaja Osman Nurković saopštio je da je formirana tenderska komisija i da bi ubrzo trebalo da bude raspisan poziv za dodjelu koncesija za aerodrome.

– Mislim da smo tu priču doveli do kraja i da će narednog četvrtka poziv biti objavljen u međunarodnom listu Ekonomist i domaćim medijima. Pretkvalifikacioni period će trajati 45 dana. Postoji ogromno interesovanje respektabilnih firmi i očekujemo dobru ponudu i dobrog operatera – kazao je Nurković juče novinarima na Forumu o saobraćajnoj povezanosti, koji Ministarstvo saobraćaja organizuje u Podgorici.

Koncesioni akt i nacrt ugovora za davanje koncesije za korišćenje aerodroma Tivat i Podgorica Vlada je usvojila 25. jula i predstavnici izvršne vlasti su tada najavili da bi postupak dodjele koncesije za aerodrome i potpisivanje ugovora sa koncesionarom trebao da bude završen u martu, prenosi Pobjeda.

Tenderski postupak obuhvata dvije faze, od kojih je prva pretkvalifikaciona sa rokom od 45 dana. Nakon odabira kvalifikovanih ponuđača slijedi postupak raspisivanja tendera, odnosno poziv odabranim konzorcijumima ili firmama da dostave ponudu. Taj postupak će trajati 60 dana, nakon čega će tenderska komisija razmatrati dostavljene ponude.

Otvarajući Forum ministar je saopštio da su Crnoj Gori potrebne investicije koje će omogućiti pametan, održiv i inkluzivan rast, koji je nezamisliv bez razvijene infrastrukture.

– Cilj je da se Crna Gora dodatno promoviše kao prostor privlačan za nove investicije, kojih nema bez kvalitetnih i bezbjednih saobraćajnih veza – rekao je Nurković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *