Amsterdam uvodi dodatne takse: Hotel s jednom zvjezdicom skuplji nego negdje sa pet

Dodajte komentar

Amsterdam čini sve kako bi se nosio sa brojnim turistima, ili ih jednostavno koristi za punjenje gradskog budžeta.

Amsterdamske turističke takse sigurno su među najvećima u Evropi, a u narednoj godini naći će se na prvom mjestu. Holandska prestolnica uvešće u grad dodatna tri eura po noći.

To znači da će noćenje s hotelima s jednom zvjezdicom biti skuplje od noćenja u drugom hotelu s pet zvjezdica.

Dvokrevetna soba sa zajedničkom kupaonicom naplaćuje se 16 eura po noći i dodatna tri eura po osobi za jednu noć, a luksuzni hotel s dva kreveta u Berlinu košta 12 eura.

U rimskom hotelu s pet zvjezdica taksa iznosi 14 eura, što je trenutno najviše u Evropi, ali i to će biti manje od noćenja u hotelima s jednom zvjezdicom kada Amsterdam uvede povećanje turističke takse.

“Veliki broj turista doprinosi visokim troškovima održavanja grada sigurnim i čistim, kao i održavanju javnog prostora poput trotoara, kejova, mostova i ulica u dobrom stanju”, rekao je portparol Amsterdama.

Venecija je takođe najavila povećanje turističke takse za 10 eura za one koji dođu na samo jedan dan, a za one koji spavaju veća taksa se neće primjenjivati.

Gradovi koji se takođe bore s gužvama su Barcelona i Dubrovnik, ali nisu najavili porast cijene turističke takse, piše CNN Travel.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *