Prosječna zarada u avgustu 517 eura

Dodajte komentar

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u avgustu je, prema podacima Monstata, iznosila 517 eura, što je 1,2 odsto više u odnosu na jul.

Prosječna neto zarada u avgustu je u odnosu na isti mjesec prošle godine porasla 1,2 odsto.

Prosječna bruto zarada u avgustu je iznosila 776 eura.

„Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u avgustu u odnosu na jul porasle 0,1 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile rast od 1,1 odsto“, navodi se u saopštenju.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u avgustu su u odnosu na jul porasle u sektorima djelatnosti snabdijevanje električnom energijom 5,2 odsto, saobraćaj i skladištenje 4,3 odsto, umjetnost zabava i rekreacija 3,1 odsto, usluge smještaja i ishrane tri odsto, vađenje ruda i kamena 2,7 odsto, kao i administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 2,6 odsto.

Rast je zabilježen u sektorima snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom 2,1 odsto, trgovina na veliko i trgovina na malo 1,8 odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja 1,7 odsto, informisanje i komunikacije 1,4 odsto, prerađivačka industrija 1,3 odsto, državna uprava i odbrana 0,5 odsto, građevinarstvo 0,4 odsto, kao i poslovanje sa nekretninama 0,1 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima ostale uslužne djelatnosti 1,5 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 1,1 odsto, zdravstena i socijalna zaštita 0,4 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 0,3 odsto i obrazovanje 0,2 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *