Strani avioprevoznici koriste posrnuće Adria Airwaysa

Dodajte komentar

Otkazivanje letova Adria Airways dovelo je do veće potražnje, bolje popunjenosti aviona i povećanja kapaciteta za prevoznike koji već lete s Brnika, a otkazivanja su takođe pojačala interes novih prevoznika za letove sa ljubljanskog aerodroma, saopštio je Fraport Slovenija, koji upravlja avio lukom Jože Pučnik.

Air Serbia je posljednjih dana ažurirala svoj zimski raspored; letjeće dva puta dnevno iz Beograda u Ljubljanu, dok je jedanaest puta sedmično letjela u posljednjoj zimskoj sezoni.

Zbog problema Adrije srpski prevoznik povećava broj letova do drugih odredišta – za nove letove uvodi novi avion Boeing 737-300 i A319 na aerodromu Brnik, a slovenačkim putnicima letove do odabranih destinacija nudi preko Beograda “po nižim cijenama nego što su u ovo doba godine”.

Fraport Slovenija najavljuje brojne promjene u odnosu na prošlu zimsku sezonu. Između ostalog, Air Serbia je dodala letove za Niš, Montenegro Airlines u zimskoj sezoni povećava broj letova za Podgoricu sa četiri na pet, poljski LOT će letjeti osam, umjesto sedam puta sedmično, a Air France povećava broj letova sa šest na 13 sedmično.
Takođe, ovaj prevoznik više putnika smješta u veće avione.

Hrvatski ministar saobraćaja Oleg Butković odgovorio je na neke kritike u Hrvatskoj da Croatia Airlines, koji hrvatska vlada sanira, ne koristi probleme Adria Airways: “Croatiji Airlines bi bio dobrodošla ekspanzija, ali o tome je još rano raspravljati.”

Adria Airways, kojoj su zaplijenjena tri aviona, najavila je da će u ponedjeljak nastaviti većinu svojih letova – koji su privremeno prekinuti prije tri dana. Kompanija je saopštila, kako izvještava Delo, da “nastavlja aktivne razgovore s potencijalnim novim vlasnicima i glavnim povjeriocima i ostaje posvećena postizanju pozitivnog rješenja za sve”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *