UNIQA prva u regionu pokrenula video-procjenu šteta

Dodajte komentar

Beograd – UNIQA osiguranje prvo je u regionu koje je svojim klijentima omogućilo da procenu štete na imovini ili motornom vozilu obave u potpunosti onlajn uz pomoć Video- procjene šteta.

Zahvaljujući ovom inovativnom servisu korisnici mogu da, tokom samo jednog video poziva sa procjeniteljem, snime nastala oštećenja na imovini i vozilima, i razmene svu neophodnu dokumentaciju, zbog čega proces isplate šteta traje do 48 sati.

Upotreba Video- procjene šteta ne zahteva dodatno skidanje aplikacija, ni opterećenje memorije, a za korišćenje su dovoljni mobilni uređaj – telefon ili tablet i dobra internet konekcija.

„Nakon što prijavi štetu telefonom i pošalje dokumentaciju imejlom, klijent dogovara termin i dobija link za pristup video-razgovoru sa procjeniteljem UNIQA osiguranja. Tokom procesa, koji traje između 10 i 15 minuta, procjenitelj usmjerava korisnika da zajedno snime oštećenu imovinu ili vozilo, i ako je to neophodno, razmijene dodatnu dokumentaciju. Važno je napomenuti da klijent Video-procjeni pristupa iz svog doma ili sa parkinga, u terminu koji mu najviše odgovara. Sve se obavlja u jednom aktu i u potpunosti onlajn – bez fizičkog susreta sa procjeniteljem ili odlaska u poslovnicu. Najzad, nakon što je procjena završena, a dokumentacija kompletna, klijent može očekivati isplatu u roku od samo dva dana”, ističe Gordana Bukumirić, predsednica Izvršnog odbora UNIQA osiguranja.

Za razliku od video, klasičan proces procene i isplate šteta u osiguravajućim društvima iziskuje fizičku prijavu štete i prilaganje dokumentacije. Uz to, neophodno je uskladiti i termin sastanka sa procjeniteljem zbog čega se nerijetko dešava da između prijave i procjene protekne nekoliko dana. Kako je i za isplatu štete potrebno vrijeme, cijela procedura zna da potraje do dvie nedjelje, koliko iznosi i zakonski rok.

Platformu za video procjenu implementirala je kompanija ICTS DOO Beograd, koja je zajedno sa UNIQA osiguranjem, u prethodnih godinu dana, radila na testiranju i prilagođavanju softvera potrebama novog servisa.

„Ideja za ovom uslugom potekla je od UNIQA osiguranja, a mi smo prateći njihove instrukcije, zajedno sa proizvođačem platforme namenjene za kreiranje virtuelnih ekspozitura, te ideje sprovodili u djelo, da bi na kraju dobili jedinstven servis koji trenutno u cijelom regionu ima samo UNIQA”, istakao je Dejan Kotur, direktor ICTS DOO Beograd.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *