UNIQA prva u regionu pokrenula video-procjenu šteta

Beograd – UNIQA osiguranje prvo je u regionu koje je svojim klijentima omogućilo da procenu štete na imovini ili motornom vozilu obave u potpunosti onlajn uz pomoć Video- procjene šteta.

Zahvaljujući ovom inovativnom servisu korisnici mogu da, tokom samo jednog video poziva sa procjeniteljem, snime nastala oštećenja na imovini i vozilima, i razmene svu neophodnu dokumentaciju, zbog čega proces isplate šteta traje do 48 sati.

Upotreba Video- procjene šteta ne zahteva dodatno skidanje aplikacija, ni opterećenje memorije, a za korišćenje su dovoljni mobilni uređaj – telefon ili tablet i dobra internet konekcija.

„Nakon što prijavi štetu telefonom i pošalje dokumentaciju imejlom, klijent dogovara termin i dobija link za pristup video-razgovoru sa procjeniteljem UNIQA osiguranja. Tokom procesa, koji traje između 10 i 15 minuta, procjenitelj usmjerava korisnika da zajedno snime oštećenu imovinu ili vozilo, i ako je to neophodno, razmijene dodatnu dokumentaciju. Važno je napomenuti da klijent Video-procjeni pristupa iz svog doma ili sa parkinga, u terminu koji mu najviše odgovara. Sve se obavlja u jednom aktu i u potpunosti onlajn – bez fizičkog susreta sa procjeniteljem ili odlaska u poslovnicu. Najzad, nakon što je procjena završena, a dokumentacija kompletna, klijent može očekivati isplatu u roku od samo dva dana”, ističe Gordana Bukumirić, predsednica Izvršnog odbora UNIQA osiguranja.

Za razliku od video, klasičan proces procene i isplate šteta u osiguravajućim društvima iziskuje fizičku prijavu štete i prilaganje dokumentacije. Uz to, neophodno je uskladiti i termin sastanka sa procjeniteljem zbog čega se nerijetko dešava da između prijave i procjene protekne nekoliko dana. Kako je i za isplatu štete potrebno vrijeme, cijela procedura zna da potraje do dvie nedjelje, koliko iznosi i zakonski rok.

Platformu za video procjenu implementirala je kompanija ICTS DOO Beograd, koja je zajedno sa UNIQA osiguranjem, u prethodnih godinu dana, radila na testiranju i prilagođavanju softvera potrebama novog servisa.

„Ideja za ovom uslugom potekla je od UNIQA osiguranja, a mi smo prateći njihove instrukcije, zajedno sa proizvođačem platforme namenjene za kreiranje virtuelnih ekspozitura, te ideje sprovodili u djelo, da bi na kraju dobili jedinstven servis koji trenutno u cijelom regionu ima samo UNIQA”, istakao je Dejan Kotur, direktor ICTS DOO Beograd.

Check Also

Kiosci dobili zeleno svijetlo za prodaju štampe nedjeljom

Predstavnici Ministarstva ekonomije su na sastanku sa predstavnicima izdavača, distributera i prodavača dnevnih novina saopštili …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *