Telekom i Majkrosoft nastavljaju sa digitalnom transformacijom preduzeća u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Cloud rješenja biznis korisnicima omogućavaju jednostavnu transformaciju i digitalizuju poslovanja prelaskom na tehnologiju koja im značajno smanjuje troškove IT operacija, olakšava upravljanje sadržajem, poboljšava produktivnost u kompaniji, ali i svakodnevnu saradnju sa klijentima.

Zbog toga su Crnogorski Telekom i kompanija Majkrosoft na radionici Cloud Café u podgoričkom hotelu „Hilton“ predstavnicima crnogorskog biznis i javnog sektora prezentovali spektar Majkrosoftovih cloud rješenja – od platforme Azure do usluga Dynamics 365 i Office 365 – koja se nalaze u ponudi Telekoma, a koja predstavljaju budućnost u poslovanju.

Radionica Cloud Café rezultat je strateškog partnerstva Dojče Telekoma sa Majkrosoftom. Iz Telekoma objašnjavaju da je upravo to partnerstvo garant da će digitalna transformacija vašeg poslovanja biti uspješna.

„Šta za jednu kompaniju znači da migraciju na cloud izvrši uz pomoć Telekoma? Znači da kao dio DT Grupe garantujemo da će naši eksperti obaviti analizu kompanije, predstaviti koliko kompanija može da uštedi prelaskom na poslovanje „u oblaku“, i da će, što je najvažnije, sve to da funkcioniše. Azure je i dalje relativna nepoznanica u Crnoj Gori jer smo navikli da novac za IT operacije ulažemo u hardver. Prema istrazivanju iz 2018. godine, 74 odsto velikih kompanija već koristi neki od javnih cloud-a , zato smatram da je vrijeme i da se u Crnoj Gori počne sa većom primjenom ovakvih platformi.“ – kazao je Vuk Vukašinović, Telekomov ekspert za razvoj softvera.

U situaciji gdje je 90% ukupnih svjetskih podataka proizvedeno i prikupljeno u posljednje dvije godine, ne može se dovoljno naglasiti značaj digitalne transformacije preduzeća, poručili su iz Majkrosofta.

„Lideri vodećih svjetskih kompanija odavno su svjesni da ukoliko ne sprovedu digitalnu transformaciju poslovanja – i na taj način povećaju poslovnu efikasnost, a samim tim i profit – vrlo brzo mogu postati nerelevantni igrači na tržištu, izgubiti dodir sa inovacijama i digitalnim servisima i uslugama, i konačno zatvoriti kompaniju. Dojče Telekom je kroz partnerstvo sa Majkrosoftom pokazao da ide u korak sa najnovijim digitalnim trendovima, i na ovaj način pokazujemo našu posvećenost ovom regionu i ovom dijelu Evrope. Drago mi je što smo u mogućnosti da zajedno pomognemo preduzećima da oslobode kreativnost i otvore nove mogućnosti za rast.“ – izjavio je specijalista za rješenja u javnom oblaku Microsoft Azure, Zoran Janković.

Jedinstvenu prezentaciju Majkrosoftovih cloud rješenja i bezbjednosti na savremenom radnom mjestu, uključujući se iz Sarajeva preko Microsoft Teams platforme, održao je Mirad Maglić

Crnogorski Telekom je Microsoft Cloud Service Provider (CSP) za teritoriju Crne Gore, što znači da u ponudi za biznis korisnike ima sve proizvode na MS cloud platformi, ali i da prilagođava pojedine proizvode u skladu sa potrebama krajnjeg klijenta, istovremeno ih dopunjujući sopstvenim naprednim bezbjednosnim standardima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *