Otvorena pješačka staza na Virpazaru

Pješačka staza na Virpazaru, koja olakšava i omogućava bezbjedniji prelaz preko magistralnog i pružnog puta Podgorica – Bar, otvorena je danas za sve posjetioce i stanovnike tog mjesta, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

“NPCG procjenjuju da je preko ovog prelaza tokom sezone prošlo oko 100 hiljada posjetilaca, kao i da će se taj broj iz godine u godinu povećavati”, navodi se u saopštenju.

Direktor NPCG, Elvir Klica, kazao je da je staza dizajnirana na način da bude što više uklopljena u ambijent i prati liniju kamenog nasipa pružajući se ispod magistrale i pruge do privremenog parking prostora.

“Ona je značajna iz bezbjednosnih razloga, jer će sada posjetioci i stanovnici ovog mjesta moći bezbjedno da pređu magistralni i pružni prelaz, a siguran sam da će omogućiti i bolju valorizaciju ovog područja”, rekao je Klica.

On je dodao da će NPCG nastaviti sa uređenjem turističke infrastrukture.

“Početkom sezone smo uredili ribolovnu stazu Tanki rt, postavili odmorišni mobilijar i informativne table. Isto planiramo i na ovoj stazi, pa će informativne table i smjerokazi biti postavljeni u narednom periodu“, dodao je Klica.

Klica je najavio da će u narednom periodu sa nadležnim ministarstvom i institucijama, raditi i na izgradnji marine, a predviđena je i izgradnja kružnog toka na ulazu u Virpazar, kako bi se dugoročno riješio problem bezbjedosti posjetioca i stanovnika.

“Takođe, jedan od problema ovog mjesta je parking prostor. NPCG će za narednu sezonu predvidjeti i dva nova lokaliteta za tu namjenu sa desne strane magistrale Podgorica – Bar, ali i jedan privremeni parking u samom Virpazaru“, objasnio je Klica.

Check Also

Nafta brent prešla granicu od 40 dolara po barelu

Cijene nafte su danas nastavile uspon, pri čemu je brent premašio nivo od 40 dolara …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *