Otvorena pješačka staza na Virpazaru

Dodajte komentar

Pješačka staza na Virpazaru, koja olakšava i omogućava bezbjedniji prelaz preko magistralnog i pružnog puta Podgorica – Bar, otvorena je danas za sve posjetioce i stanovnike tog mjesta, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

“NPCG procjenjuju da je preko ovog prelaza tokom sezone prošlo oko 100 hiljada posjetilaca, kao i da će se taj broj iz godine u godinu povećavati”, navodi se u saopštenju.

Direktor NPCG, Elvir Klica, kazao je da je staza dizajnirana na način da bude što više uklopljena u ambijent i prati liniju kamenog nasipa pružajući se ispod magistrale i pruge do privremenog parking prostora.

“Ona je značajna iz bezbjednosnih razloga, jer će sada posjetioci i stanovnici ovog mjesta moći bezbjedno da pređu magistralni i pružni prelaz, a siguran sam da će omogućiti i bolju valorizaciju ovog područja”, rekao je Klica.

On je dodao da će NPCG nastaviti sa uređenjem turističke infrastrukture.

“Početkom sezone smo uredili ribolovnu stazu Tanki rt, postavili odmorišni mobilijar i informativne table. Isto planiramo i na ovoj stazi, pa će informativne table i smjerokazi biti postavljeni u narednom periodu“, dodao je Klica.

Klica je najavio da će u narednom periodu sa nadležnim ministarstvom i institucijama, raditi i na izgradnji marine, a predviđena je i izgradnja kružnog toka na ulazu u Virpazar, kako bi se dugoročno riješio problem bezbjedosti posjetioca i stanovnika.

“Takođe, jedan od problema ovog mjesta je parking prostor. NPCG će za narednu sezonu predvidjeti i dva nova lokaliteta za tu namjenu sa desne strane magistrale Podgorica – Bar, ali i jedan privremeni parking u samom Virpazaru“, objasnio je Klica.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *