“Tesla” stiže u Srbiju, Hrvatsku i Slovačku početkom sljedeće godine

Ilon Mask, izvršni direktor kompanije “Tesla”, najavio je da će se “Tesla” uskoro naći u Srbiji, Slovačkoj i Hrvatskoj. Mask je ovu informaciju podijelio sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Tviter.

“Nadamo se otvaranju u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini zemalja istočne Evrope početkom sljedeće godine. Napokon, učinićemo da Nikola Tesla bude ponosan što će imati svoje automobile u zemlji iz koje je potekao”, napisao je Mask na Tviteru.

Kako prenosi Blic, iako nije precizirao, pretpostavlja se da je Mask mislio na otvaranje predstavništava kompanije koja proizvodi ove električne automobile.

U Srbiji, prema podacima iz 2018. godine, bilo svega 148 električnih vozila, a više od polovine su automobili. Na mnogim lokacijama u našoj zemlji postavljeni su punjači za ova vozila, a 15 brzih punjača nalazi se na trasi Koridora 10. Punjači su, takođe, postavljeni na auto-putevima, u javnim garažama, u blizini naplatnih rampi, a na brzim punjačima automobili se mogu napuniti za oko 30 minuta.

Automobil kompanije “Tesla” poznat kao “model 3” je početkom godine dobio “zeleno svijetlo” za početak prodaje u Evropi. Od avgusta, svoju prodajnu mrežu “Tesla” je počela da širi u istočnoj Evropi i kupovina njihovih vozila moguća je odnedavno u Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji i Sloveniji. Ova kompanija za sada ima servisni centar samo u Poljskoj, ali je najavljeno otvaranje još jednog centra u Budimpešti, naveo je Blic.

Check Also

IRF organizuje konferenciju “Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona”

Uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije, 29-30. novembra u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *