Vasić: Četiri ponude za Komercijalnu banku uticaće na cijenu

“Za kupovinu Komercijalne banke stigle su četiri ponude i siguran sam da će utakmica među ponuđačima uticati na konačnu postignutu cijenu. Udruženju banaka Srbije, kao poslovnom, strukovnom udruženju dobrodošao je svaki kupac tako značajne banke za koga se opredijele nadležni državni organi kao većinski vlasnici”, kazao je u intervjuu za Politiku Vladimir Vasić, generalni sekretar UBS, odgovarajući na pitanje da li ova najveća državna banka može dobro da se proda.

On je kazao kako je riječ je o banci koja u znatnoj mjeri utiče na ukupne performanse bankarskog sektora Srbije i u tom smislu Komercijalna banka je u velikoj mjeri prisutna u svim aktivnostima Udruženja banaka Srbije (UBS).

“Vjerujemo da će tako i ostati i po promjeni njenog većinskog vlasnika”,dodao je Vasić.

On je kazao  i da banke posluju na tržištu i buduće odluke o ukrupnjavanju se moraju prepustiti njihovom menadžmentu i vlasnicima.

Ipak, važno je ukazati da je trend spajanja kao i promjene vlasnika banaka prisutan i da je uslovljen prilikama na tržištu koje mu idu na ruku. Trend kupovine banaka primjetan je u cijelom regionu, ali i u svjetskim okvirima, i u tom pogledu se naše tržište ne razlikuje”, kazao je on.

Check Also

Osnivači Googlea od maja ove godine prodali dionice vrijedne više od milijardu dolara

Osnivači Googlea i suvlasnici kompanije Alphabet Larry Page i Sergey Brin su od maja ove …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *