Atlas banka u Podgorici

“Stečajna uprava ima pravo da naplaćuje kamate”

Stečajna uprava banke ima pravo da klijentima naplaćuje kamate na dugovanja koja su imali po osnovu kredita, kartica i minusa na tekućem računu, saopštio je stečajni upravnik Atlas banke, Mirko Radonjić.

On je dodao da je to pravo stečajne uprave definisano Zakonom o stečaju i likvidaciji banaka, pišu Vijesti.

„Zakonom su propisane pravne posljedice otvaranja stečajnog postupka. Između ostalog, članom 16 propisano je da se danom otvaranja stečaja obrazuje stečajna masa, koja se sastoji od pokretne i nepokretne i materijalne i nematerijaln imovine banaka, svih potraživanja, ugovorenih, intelektualnih i ostalih prava stečenih na osnovu zakona“, objasnio je Radonjić.

On je dodao da je zaključivanjem ugovora o kreditima i drugim plasmanima banka stekla ugovorno pravo da obračunava kamatu na dugovanja klijenata po tim plasmanima

Bankarski ombudsman Halil Kalač ranije je pozvao klijente Atlas banke u stečaju, koji su mu se obratili zbog toga što im stečajna uprava naplaćuje kamate
po osnovu kredita, kartica i minusa na tekućem računu, da pokrenu sudski postupak ako misle da su im na taj način povrijeđena prava.

Check Also

Investitori u sedam hotela ulažu skoro 100 miliona

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je gradilišta u Ski centrima Kolašin 1600 i Kolašin 1450 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *