Poskupljenje vekne hljeba uticaće na standard građana

Poskupljenje vekne hljeba najvećih pekarskih proizvođača, deset centi u prosjeku, u prethodnih nekoliko dana još više će uticati na ionako bijedan standard građana Crne Gore, ocijenila je odbornica Građanskog pokreta URA u Podgorici, Marija Radulović.

Ona je navela da poskupljenje pokazuje debakl Vladine socijalne politike i da će to biti novi udar na novčanike građana i na plate koje se godinama nijesu povećavale.

„Za razliku od plata, cijene osnovnih namirnica neophodnih za egzistenciju i statistički su rasle. Tako su cijene hrane u prva tri mjeseca ove godine porasle 2,8 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period“, navela je Radulović u saopštenju.

Prema njenim riječima, taj trend rasta se sigurno nastavlja i u narednim mjesecima.

„Imamo potpuno posrnuće Vladine socijalne politike, jer cijene namirnica i usluga iz godine u godine rastu, a plate miruju“, rekla je Radulović.

Iako bi, kako je saopštila, plate sada u Crnoj Gori porasle simbolično za nekoliko odsto, ne bi značajno porastao i standard, jer je on već dodatno narušavan u prethodnim godinama niskim zaradama.

„Premijer Duško Marković se hvali da raste ekonomija svake godine za blizu pet odsto. Pitamo ga osjećaju li taj rast građani. Gdje su rezultati rada Vlade u oblasti socijalne politike“, pitala je Radulović.

Check Also

“AMB Tours” je trajekt “Prizna” kupio za 252.000 eura

Hrvatska državna brodarska kompanija “Jadrolinija” za “Vijesti” je zvanično saopštila da je 53 godine stari …

Leave a Reply

Your email address will not be published.