“Za svako dobro”: 30 hiljada eura za društveno odgovorne projekte i idejna rješenja

Telekom je šesti put raspisao konkurs „Za svako dobro“, putem kojeg dodjeljuje donacije za društveno odgovorne projekte u ukupnom iznosu od 30 hiljada eura. Za donacije mogu aplicirati sve nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa projektima od posebne važnosti za zajednicu, u čijem sprovođenju se primjenjuju digitalne tehnologije. Novina u ovogodišnjem konkursu je što će biti podržan i razvoj digitalnog idejnog rješenja čija su primjena i ciljevi u skladu sa prioritetima Konkursa.

I ove godine oblasti podrške su obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja svih generacija, edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika, digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Konkurs je otvoren do 4. oktobra 2019. godine, a Telekom dodjeljuje sredstva za realizaciju u maksimalnom iznosu do 10 hiljada eura po projektu za najmanje dva projekta, i sredstva u maksimalnom iznosu do 10 hiljada eura za razvoj i realizaciju jednog idejnog rješenja.

„Ne pretjerujemo kada kažemo da nas konkurs Za svako dobro čini posebno ponosnim i srećnim. Već pet godina podržavamo projekte koji doprinose dobrobiti zajednice, a u čijoj se realizaciji primjenjuju digitalne tehnologije. Naša želja je da svi u Crnoj Gori imaju pristup digitalnim servisima i uslugama, bez obzira ko su, šta rade i gdje žive – odnosno da budu dio svijeta novih mogućnosti. Nadamo se da će nas novine koje uvodimo sve zajedno inspirisati da stremimo dalje, razmišljamo šire, a na taj način i društvu pružimo više. Pozivamo građane da iskoriste mogućnost i glasaju on-line za inicijativu za koju misle da će najviše doprinijeti dobrobiti zajednice, jer će njihovi glasovi odlučiti o dodjeli donacija za dva projekta.“ – naveo je Matija Otašević, PR Crnogorskog Telekoma.

Kriterijumi kojima će se prilikom selekcije za uži izbor projekata i idejnih (digitalnih) rješenja rukovoditi Odbor za donacije koji čine zaposleni Telekoma, jesu relevantnost problema kojeg projekat tretira i način njegovog prevazilaženja, u kojoj mjeri realizacija projekta donosi dobrog za širu lokalnu zajednicu, inovativnost, izvodljivost i održivost, usaglašenost sa vrijednostima Crnogorskog Telekoma, stručnost lica uključenih u projekat, veličina ciljne grupe.

Dvije donacije za podršku realizaciji projekta biće dodijeljene na osnovu rezultata glasanja online zajednice, dok će odluku o dodjeli donacije za razvoj jednog idejnog rješenja donijeti Ekspertska komisija koju čine predstavnici Crnogorskog Telekoma.

Više detalja o konkursu i načinu prijave može se pronaći na sajtu https://telekom.me/za-svako-dobro-2019.nspx.

Check Also

Predrag Mihajlović i naredne dvije godine na čelu Udruženja banaka Srbije

Aktuelni predsjednik Upravnog odbora Udruženja banaka Srbije Predrag Mihajlović, danas je jednoglasno reizabran na tu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.