Podgorica da ustupi imovinu i radnike Tuzima

Dodajte komentar

Novoformirano Komunalno preduzeće u Tuzima počinje sa radom 1. oktobra. Za vršioca dužnosti direktora izabran je Nikola Camaj, koji će od narednog mjeseca početi sa realizacijom određenih aktivnosti za koje imaju uslove.

O broju zaposlenih Camaj kaže da je rano govoriti, ali ističe da ne odustaju od traženja dijela imovine gradskih preduzeća Podgorice uz obrazloženje da su je zajedno sticali.

“Rano je govoriti koliko će zaposlenih imati preduzeće, ali za početak će to biti minimum koji može da opsluži potrebe građana u polju komunalija. Svakako, tu spada veliki broj usluga, koje će se postepeno preuzimati, pa će broj zaposlenih biti povećan shodno potrebama. Preduzeće sa radom počinje 1. oktobra”, rekao je Camaj.

On je još jednom naglasio da im pripada dio imovine gradskih preduzeća, kao što su kamioni Čistoće, mašine Puteva i Zelenila, ali i Komunalnih usluga.

“Svakako da nam pripada dio imovine, ali to je predmet sveukupne raspodjele i razgraničenja između dvije opštine, na čemu radi posebna komisija. Sve je ovo u domenu komisije, i ako je zaključiti prema dosadašnjem toku pregovora, mislim da postoji raspoloženje da se sve to završi jednim korektnim ishodom”, naveo je Camaj.

On ističe da će i ustupanje radnika iz preduzeća Glavnog grada biti dio diobne priče Glavnog grada i Opštine Tuzi. Nikola Camaj kaže da je za njima decenija zapostavljanja ovog područja.

“Za nama su decenije zapostavljanja ovog područja, ne samo na polju komunalija, pa zato što god dotakli, nećemo pogriješiti. Istina je da je vodovod prilično uređen i da je odvoz smeća prilično uredan, ali i u tom dijelu ima dosta prostora da se vodi kvalitetnija briga. Svakako briga o javnom prostoru se mora povećati, jer mi rezervnog prostora nemamo”, kaže Camaj.

On navodi da se cjenovnik usluga neće mijenjati.

“Cjenovnik se za sada neće mijenjati, ali ako bude prostora cijene samo mogu biti niže nego što su naši građani plaćali Podgorici”, istakao je Camaj.

Što se tiče deponovanja otpada na Deponiju Nikola Camaj je kazao da će i za to naći rješenje. Oni tvrde da je gradsko preduzeće na njihovoj teritoriji i smatraju da postoje razlozi za njihov povlašćen status.

“Otpad dakako da će se i dalje odlagati na našoj deponiji pod uslovima kakvim se budemo dogovorili, i nikako na štetu građana. Svakako ćemo tražiti rješenje i nadam se postići dogovor o uslovima njihovog poslovanja na našem području, a svakako i o uslovima korišćenja njihovih usluga od naše strane. Sve će to biti dio paketa dogovora, a inače građani plaćaju i za odlaganje otpada bez obzira gdje se deponija nalazila. Svakako postoje razlozi zašto bi građani Malesije mogli imati povlašćen status, za šta ćemo se sigurno zalagati. za sada je najbitnije da građanima pružamo što kvalitetnije usluge”, kaže Nikola Camaj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *