Aerodrom Tivat

Aerodromi izabrali Airbus za uvođenje noćnog saobraćaja na tivatskom aerodromu

Aerodromi Crne Gore izabrali su kompaniju Airbus za uvođenje noćnog saobraćaja na tivatskom aerodromu, saopštio je predsjednik odbora direktora kompanije Dragoljub Bulatović.

– Istrajavajući na značaju noćnog letenja na aerodromu Tivat, imali smo sreću da dobijemo ovako referentnu kompaniju kao što je Airbus, rekao je Bulatović.

On je naveo da su, osim uvjerenja u povoljan rezultat na definisanju procedura noćnog saobraćaja, u kompaniji sigurni da je to jedno od ključnih pitanja za dalji razvoj i budućnost crnogorskih aerodroma, uključujući i njihovu novu i veću vrijednost u kontekstu predstojećeg međunarodnog tendera za izbor koncesionara.
Bulatović je podsjetio da već deceniju unazad postoji sta lna tražnja za dodatnim saobraćajnim slotovima na tivatskom aerodromu.

– Noćni letovi za najznačajnija emitivna tržišta u stvari znače otvaranje novog aerodroma na postojećoj infrastrukturi, nove prihode i za Aerodrome i za turističku privredu, i otvaranje nekoliko desetina novih kvalitetnih radnih mjesta u Tivtu, kazao je Bulatović, prenosi Mina biznis.

On smatra da osposobljavanje alternativnog noćnog aerodroma, uz Pod goricu, ima samo po sebi ne samo ekonomski, već i strateški značaj zaCrnuGoru.

Bulatović je poručio da Crna Gora i za narednu deceniju ostaje dominantno avio-destinacija.

Check Also

Erste banci uručen treći uzastopni certifikat Employer Partner

Erste Bank AD Podgorica (Erste banka) je treći put uzastopno nagrađena Employer Partner certifikatom potvrdivši …

Leave a Reply

Your email address will not be published.