Mastercard novom uslugom cilja na tržište od 125 triliona dolara B2B plaćanja

Dodajte komentar

Mastercard je predstavio svoje planove za modernizaciju ekosistema plaćanja između kompanije i kompanije (B2B) putem Mastercard TrackTM.

Marka proizvoda Track predstavlja transformacionu promjenu za dobavljače i kupce: rješenja koja će smanjiti složenost, smanjiti troškove i automatizovati procese.

“Poslovni svijet se ubrzao, ali plaćanja koja mu to omogućuju su zaglavljena u neutralnom obliku – papirni čekovi i ručno fakturisanje treba ukinuti, potrebno je primijeniti radne sate na strateškije uloge, a bek-ofisi trebaju alate za pojednostavljenje poslovanja”, rekao je James Anderson, izvršni potpredsjednik sektora za komercijalne proizvode.
“Mastercard Track pomaže dobavljačima i partnerima kupaca u rješavanju sistemskih izazova plaćanja u poslovanja među kompanijama, reinovirajući način na koji kompanije šalju i primaju sredstva kako bi B2B plaćanja mogla ići u korak sa inovacijama i oslobodila preduzeća od neefikanosti u cijelom sistemu”.

Mastercard je 2018. pokrenuo Track kao trgovinsku platformu za rješavanje identiteta, usklađenosti i potreba upravljanja plaćanjima. Kao sigurno, dopuštena baza više od 210 miliona registrovanih subjekata širom svijeta, trgovinski direktorijum je centralna komponenta proširenog paketa proizvoda i usluga. Praćenje će sad obuhvatiti sve trenutne i buduće proizvode B2B plaćanja – kolekciju alata i usluga koji će značajno poboljšati i pojednostaviti način na koji kompanije plaćaju i dobijaju uplate.

“Vjerujemo da je sada vrijeme za izumiti taj ekosistem od 125 triliona dolara”, dodao je Anderson.

“Imajući sve vrste plaćanja pod jednim krovom, veze sa gotovo svim poslovnim partnerima virtuelno za plaćanje širom svijeta i inovacije koje već digitalizuju i automatizuju naslijeđenu infrastrukturu, Mastercard je partner koji je jedinstveno pozicioniran za pružanje neuporedivih mogućnosti za znatno poboljšanje načina poslovanja preduzeća”.

Usluga plaćanja plaćanja Mastercard Track biće razvijena na globalnom nivou, počevši od američkog tržišta u prvom polugodištu 2020. Kompanija će proizvod učiniti dostupnim putem dobavljača i kupaca koji će ga uključiti u svoju postojeću ponudu proizvoda.

Trenutno ga ekskluzivno testiraju kupci u Sjevernoj Americi, prije nego što bude dostupan na tržištu.

Izvor: Indikator.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *