Društvo rusko-srpskog jedinstva gradi četiri ljetovališta na crnogorskom primorju

Dodajte komentar
Boka kotorska - Sveti Juraj

Društvo rusko-srpskog jedinstva uložiće 2,1 milion eura u izgradnju četiri ljetovališta na crnogorskom primorju, kaže koordinator projekta Milenko Jovanović.

Odmarališta će biti primarno namijenjena za odmor djece iz kosovsko-metohijskih enklava, djece ruskih boraca, kao i za članove udruženja ratnih veterana iz Rusije, Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Izgradnja modernih ljetovališta u Sutomoru i Boki Kotorskoj bi trebalo da počne početkom sljedeće godine, a do sada su ruske i srpske fondacije iz dijaspore za tu namjenu uplatile 1.570.00 evra, piše Capital.ba.

“Dvije trećine sredstava je već uplaćeno, u toku je finalizacija saglasnosti neophodnih za gradnju. Očekujemo da će se u projekat, koji se realizuje u partnerstvu sa nevladinom organizacijom “Kosmet” iz Sutomora, uključiti i Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju”, rekao je Jovanović i najavio da će uskoro biti raspisan tender za projekat izgradnje odmarališta.

Jovanović, koji je i član Vlade Srbije u privremenom organu za opštinu Đakovica, istakao je da je cilj da u okviru projekta bude uspostavljena saradnja srpskih opština sa Kosmeta sa ruskim gradovima i asocijacijama, u vezi sa čim će u decembru u Moskvi biti održana Konferencija rusko-srpskog jedinstva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *