Kompanija “Nikić” prodaje dio Tabačkog mosta

Dodajte komentar

Kompanije “Nikić” može da proda dio ulice koja “zahvata” Tabački most, kulturno dobro iz 17 vijeka, jer je Vlada danas odlučila da ne iskoristi pravo preče kupovine nekretnine koja obuhvata registrovano kulturno dobro.

“Nikić” sada tu nekretninu od 163 kvadrata može prodati bilo kome. Ova firma je državi to zemljište koje obuhvata ulicu u zahvatu Tabačkog mosta sa desne strane Ribnice ponudila za 163 hiljade eura, ili hiljadu eura po kvadratu. Na toj lokaciji nekada se nalazila zgrada bivšeg Stambenog preduzeća, koja se naslanjala na samu ogradu mosta.

“Nikić” je tu lokaciju kupio zajedno sa zgradom Stambenog i prostorom bivše pijace prije desetak godina. Na tom prostoru je 2014. počeo gradnju nastavka svog poslovno-stambenog objekta sa lijeve obale Ribnice. Projekat je predviđao i proširenje mosta, zbog čega je srušen dio njegove ograde i započela gradnja betonskih temelja i stubova uz stari kameni most, kao i betoniranje korita Ribnice ispod mosta.

To je izazvalo revolt dijela kulturne javnosti i radovi su prekinuti. Ministarstvo kulture pod pritiskom javnosti most 2015. godine proglašava kulturnim dobrom.

Kako je navedeno u informaciji sa sjednice Vlade Glavni grad i Ministarstvo kulture su odbili da kupe ovu “nekretninu”.

(Vijesti)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *