Atlas Grupa proširuje arbitražni zahtjev za još 200 miliona eura

Atlas Grupa i njen predsjednik Duško Knežević će proširiti arbitražnizahtjev prema državi Crnoj Gori, usljed nedavne sudske odluke o blokadinjihove imovine u Crnoj Gori. Po savjetu pravnog tima, polazeći od nezakonite blokade imovine, priprema se proširenje arbitražnog procesa iodštetnog zahtjeva za dodatnih 200 miliona eura. To je, kako su kazali, iznos štete koju Atlas Grupa i g. Knežević lično trpe zbog nezakonitih odluka crnogorskih
institucija.

“Iako i pored obimnih istraga Atlas Grupe do danas nije donijeta niti jedna presuda, niti održano ročište na kome bi se razmatrali bilo kakvi dokazi, sud je donio odluku o tome da se blokira imovina. To direktno onemogućava da kompanije iz sistema Atlas Grupe normalno posluju. Smatramo da je takva odluka utemeljena na interesima, a ne na pravu. Cilj je da se sva imovina Atlas Grupe u narednom periodu na neki način dovede u stanje stečaja, što bi vjerovatno omogućilo pojedincima da do te imovine dođu uz minimalne investicije”, navodi se u saopštenju Atlas Grupe.

Kompanije iz sistema Atlas Grupe, kako se navodi u saopštenju,  posjeduju značajnu imovinu, koja ima ogroman potencijal.

“Atlas Grupa tu imovinu nije stekla kroz stečajeve ili na bilo koji nezakonit ili sumnjiv način, već kupovinom i investiranjem, što je predstavljalo i sada predstavlja investiciju u Crnu Goru. Upravo iz tog razloga ćemo proširiti naš arbitražni zahtjev, prvobitno određen na 500 miliona eura, u skladu sa međunarodno preuzetim obavezama od strane Crne Gore. Kao što je poznato, namjera nam je da najveći dio sredstava koja dobijemo iz arbitražnih postupaka, po osnovu štete za koju čvrsto vjerujemo da nam je učinjena, uložimo u Crnu Goru. Drugi dio sredstava namijenjen je za isplatu dijela povjerilaca i klijenata banaka u stečaju i Atlas Grupe, zaposlenih u Atlas Grupi koji su izgubili posao zbog nezakonitih odluka, kao i svih drugih koji su na ovaj način pretrpjeli štetu”, zaključije se u saopoštenju.

Check Also

Pad indeksa i promet od oko 500 hiljada obilježili sedmicu na Montenegroberzi

Pad indeksa i promet od oko 500 hiljada eura obilježili su ovu sedmicu na crnogorskom …

One comment

  1. Kako ih dobro poznaje njihov donedavni finansijer da mu je svaka rečenica poruka neprebolu od DPS i predsjednika cg
    Tužna je zemlja od koje tranzicioni tajkun potražuje bilo šta

    Sjeća li se tip dukitrade-a ili je to zaboravio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *