Blokirani računi Adria Airways-a: Slovenački avio-prevoznik u milionskim dugovima i gubicima

Adria Airways podnijela je finansijski izvještaj za 2018. slovenačkoj Agenciji za civilni avio-saobraćaj. Državni regulatorni organ produžio je rok za podnošenje izvještaja nacionalnom avio-prevozniku, koji je prethodno bio određen za 31. avgust.

Prema portalu Finance, taj avio-prevoznik je u 2018. registrovao neto gubitak od preko 10 miliona eura. Kompanija je u 2017. prijavila gubitak od 5,4 miliona eura, dok je 2016. ostvarila profit od 3,2 miliona. Slovenačka Agencija za civilni avio-saobraćaj navela je u saopštenju da će “proučiti izvještaj i delovati u skladu sa svojim mandatom”.

Prema izvještajima medija, očekuje se da će Adria Airways u drugoj polovini godine prijaviti gubitak od preko 10 miliona eura. Broj njenih putnika je takođe opao, a kompanija je nakupila šest miliona eura dugovanja kreditorima.

Juče su svi svi računi Adria Airwaysa bili blokirani, prenio je portal Exyaviation. To ne znači da kompanija nema dovoljno sredstava da plaća svoje dugove, već da su kreditori rezervisali sredstva na računima.

Uprkos tvrdnjama da će biti aktivnija u komuniciranju sa medijima, kompanija nije komentarisala svoje finansijske poteškoće ni tekuće razgovore sa eventualnim strateškim partnerima.

Check Also

Osiguravajuća Grupa Sava kupila NLB Vita d.d

Osiguravajuća Grupa Sava je postala stoprocentni vlasnik životnog osiguravajućeg društva NLB Vita d.d., pošto su …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *