Podgorice, zaposli ovoga čovjeka, inženjera informatike koji svira ulicama Glavnog grada

Jedan korisnik društvene mreže Facebook naišao je u Ulici Slobode na čovjeka koji svira gitaru i tako pokuša da se snađe u Glavnom gradu.

Inače, David Azari, čovjek iz priče, inženjer je informatike, zna engleski jezik, a pobjegao je u Crnu Goru iz Irana, i pokušava da koru hljeba i novi dom pronađe ovdje, kod nas, penosi AntenaM.

Korisnik facebooka Savo Momov, objavio je na toj društvenoj mreži status koji se brzo proširio, dijele ga svi, u nadi da Davidu neko ponudi posao.

I mi ćemo doprinijeti skromno prenošenjem Simovog posta u cjelosti. On najbolje kazuje sve.

”Šetah danas kroz ulicu Slobode i čujem gitaru, ništa novo. Prilazim i vidim čovjek u srednjim godinama tamnoput, čudno mi to bjese, pomislih da nije rom. Pridjoh i dadoh nešto sitno što sam imao, a on promrmlja jedva ‘hvala’ sa nekim akcentom. Meni to čudno bi, produžih pa se vratih, i pitah ga odakle je? On me pogleda radoznalo i odgovori ‘ne razumijem’. Upitah ga da li priča engleski, odgovori ‘yes’.

Sporazumjesmo se tako. Upitah ga odakle je, kaže da je iz Irana, došao je tu i živi u kampu na Koniku. Kaže da je inženjer informatike, da je radio tamo oko kompjutera i uzgred radio u nekoj stampariji. Dokle sam ga to ispitivao, sav radostan je odgovarao, nekako nostalgično. Upitah ga radi li sad ođe, jer sam vidio pored ovaj natpis. Kaže ne i pokazuje mi na natpis na kojem piše ‘TRAŽIM POSAO MOGU OBAVLJATI KUĆNE POSLOVE, U BAŠTI, PRANJE SUDOVA’ itd. Kaže radio bi bilo što samo da preživi.

Nekako sam htio da mu pomognem, a nisam znao kako bez ovako. Pa sam mu rekao da ću objaviti na fejsbuku njegovu priču, pa možda i još neko od mojih prijatelja objavi, i možda ga neko pozove da radi, makar na dnevnicu.

Kad je to čuo, ozari mu se lice, nekako se obradovao kao da sam mu već našao posao,tu sam se malo osjetio nelagodno da mu ne dajem lažnu nadu ali ipak ću pokušati.

Iako ovo nikad nisam uradio u životu, a shvatam da bi možda ovime pomogao nekome ko je u tuđini, zamolio bih vas koji procitate da makar objavite, možda se neko javi da mu nađe neki posao. Naše malo, nekome mnogo znači, veliki je Onaj gore što nas gleda, i vratiće nam to što pomazemo itekako.

Njegovo ime je David Azari iz Irana ima naš broj telefona, nema Viber ima samo Whatsapp 069889659. Pa neka Vam se na dobro vraća.”

Check Also

Apsurdne prognoze o skoku cijene nafte na 150 dolara do 2025. godine

Prognoze američkih eksperata da bi cijena nafte mogla skočiti i na 150 dolara za barel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *