Hasbro kupio Entertainment One za 4 milijarde dolara

Američki proizvođač igračaka Hasbro objavio je da će za oko četiri milijarde dolara da kupi kanadsku medijsku kompaniju Entertainment One, vlasnika popularne crtnane serije Pepa prase. Ovo zapravo znači da će ta kompanija sada u svoje redove da uvrsti, ne samo igračke, već i priče.

Prodaja je najavljena nedavno, a sada je Hasbro i zvanično objavio da je na popularno prase potrošio 4 milijarde dolara.

Transakcija će da bude realizovana u gotovini, a dioničari studija dobiće 5,6 funti (6,86 dolara) po dionici, saopštio je Hasbro.

Pepa prase već donosi dobre poslovne rezultate u nizu proizvoda koje podržavaju novi formati, predstavljanje u Kini, lansiranje novih sezona u više regija, događaji uživo na turnejama i nova linija igračaka, ističe se u saopštenju.

– Uvjek smo bili tim koji je gledao na duže staze. Koraci koje učinimo u budućnosti su oni gdje vidimo naše potrošače za tri do pet godina – rekao je direktor Hasbroa Brajan Goldner.

Check Also

Analiza poslovanja kompanija koje čine sastav indeksa MNSE10 na kraju III kvartala 2019. godine

Montenegroberza AD Podgorica je na osnovu devetomjesečnih finansijskih iskaza emitenata za 2019. godinu, odradila analizu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *