Tripadvisoru ne treba vjerovati? Mnoge ocjene hotela su lažne

Platforma za putovanja Tripadvisor ne čini dovoljno na zaustavljanju lažnih recenzija hotela. Čak 15 od 100 najbolje ocijenjenih hotela na ovom mjestu pokazuje jasne znakove lažiranja, pokazalo je istraživanje britanske organizacije potrošača Which?

“Tripadvisor ne uspijeva da zaustavi krivotvorene ocjene i preduzme odlučne akcije protiv hotela koji zloupotrebljavaju rupe u sistemu i dovode u zabludu milione putnika, uništavajući na taj način njihov odmor”, kazala je Naomi Leach, vođa jedinice za putovanja u organizaciji Which?

Ona je rekla da web stranice poput Tripadvisora ​​moraju učiniti više kako bi osigurale da su informacije koje objavljuju budu pouzdane. “Ako ovdje nisu uspješniji, moraju biti prisiljeni na promjene tako da putnici više ne rizikuju da ih zavede poplava lažnih procjena”, naglasila je Leacheva.

Većinu lažnih kritika organizacija je uočila na Bliskom Istoku, posebno u Egiptu i Jordanu. Pored toga, dva hotela u američkom Las Vegasu dobila su gotovo polovinu ocjena s pet zvjezdica od recenzenata koji nikada prije nisu koristili web stranicu Tripadvisor.

Portparol Tripadvisora James Kay, u međuvremenu, rekao je BBC-u da su “vrlo agresivno” povlačili lažne ocjene. “To radimo češće nego bilo koja druga platforma”, ustvrdio je.

Check Also

Srbija radi na zakonu o kriptovalutama

U Srbiji je počela izrada nacrta zakona o kriptovalutama koji treba da uredi tu oblast …

One comment

  1. Hotel prilikom placanja ili check in-a uzme email adresu od gosta i nakon 2 mjeseca, ako klijent nije sam dao ocjenu na TripAdvisor-u (sto u najvecem broju gosti i ne rade), radnici hotela sami daju ocjenu u ime gosta… ustaljena praksa i kod nas. Mada, sto jes – jes, TripAdvisor pokusava da kontrolise takve akcije…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *