Prva dionica auto-puta za godinu

Dodajte komentar

Na osnovu dosadašnjih rezultata, očekujemo da svi radovi na prvoj dionici konačno budu gotovi do septembra iduće godine i da prvi automobili krenu auto-putem od Podgorice prema Kolašinu i dalje, rekao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

On je istao da se radovi na prioritetnoj trasi od Smokovca do Mateševa izvode po najvišim evropskim i svjetskim standardima.

“Imamo više nivoa kontrole i tu je, prije svega, međunarodni nadzor, zatim Monteput kao upravljač projektom i Komisija za tehnički prijem radova. Na svim nivoima se kontroliše svaki kubik ugrađenog betona, svaki metar puta, a sada i prvi metri asfalta koji će se detaljno analizirati i ocijeniti da li je u skladu sa zahtjevima najviših evropskih standarda” istakao je Nurković u razgovoru za Antenu M.

Ministar je rekao i da se nedavno sastao sa nekoliko britanskih kompanija koje su zainteresovane za drugu i treću dionice auto-puta.

“Jasno sam podvukao da će postupak u nastavku radova biti transparentan i dostupan svim potencijalnim izvođačima, ali na bazi konkurencije. Neće biti privilegovanih. Ne možemo odabrati nekoga, bilo da se radi o evropskoj ili kineskoj kompaniji, ako nije konkurentan sa cijenama, rokovima i kvalitetom”, zaključio je Nurković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *