Platforma za plaćanje “Stripe” od sada u Sloveniji

Dodajte komentar

Svjetska platforma za plaćanja Stripe, jedna od najbrže rastućih tehnoloških kompanija na svijetu, od juče je zvanično uspostavljena u Sloveniji.

Platforma omogućava internet kompanijama da rastu, razvijaju svoj posao na globalnom nivou i primaju novac sa bilo kojeg mjesta u svijetu, navodi Stripe, prenosi Delo.

Platforma procesira milione dolara godišnje za milione preduzeća, uključujući start-up preduzeća i velike kompanije poput Googlea, Amazona, Ubera i Shopifyja. Tvrtke Minimaa i Treo već koriste platformu Stripe u Sloveniji kako bi ponudile svoju robu i usluge kupcima širom svijeta.

“Slovenačke kompanije već danas mogu da započnu sa primanjem plaćanja u više od 130 valuta za samo deset minuta. Prvi put platforma Stripe ovim kompanijama pruža pristup njihovoj globalnoj mreži plaćanja. Preduzeća mogu koristiti platformu Stripe za prihvatanje plaćanja kao i za upravljanje računovodstvom, fakturiranjem, isplatama trećim stranama i uskladiti mobilna plaćanja – sve s jedne centralizovane nadzorne ploče. Korisnici platforme Stripe takođe imaju pristup mobilnim novčanicima poput Apple Paya i Google Paya”, kažu u Stripu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *