Otvorene ponude za Komercijalnu banku, slijedi analiza

Dodajte komentar

Neobavezujuće ponude, u prvoj fazi tendera za prodaju akcija Komercijalne banke u vlasništvu Republike Srbije, otvorene su na današnjoj sjednici Tenderske komisije Ministarstva finansija.

Tenderska komisija je konstatovala da su prispjele četiri ponude u roku predviđenom tenderskom dokumentacijom. Ponude su otvorene i konstatovano je da su kompletne, odnosno da sadrže elemente predviđene tenderskom dokumentacijom za prvu fazu.

U narednim danima, Ministarstvo će uz asistenciju privatizacionih savetnika izvršiti analizu prispelih neobavezujućih ponuda i konstatovati koji se od ponuđača kvalifikovao za drugu, obavezujuću fazu.

Kvalifikovane ponude će biti rangirane u skladu sa kriterijumima predviđenim tenderskom dokumentacijom, i kvalifikovani ponuđači će biti obavešteni o rang listi.

Nakon toga, kvalifikovani ponuđači, će imati mogućnosti da izvrše dodatnu i sveobuhvatnu analizu poslovanja banke. Predviđeno je da obavezujuće ponude budu podnete sredinom mjeseca novembra ove godine.

Ovlašćeni predstavnici svih ponuđača koji su dostavili neobavezujuće ponude, pozvani su da prisustvuju otvaranju zbog transparentnosti procesa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *