Prihodi od turizma dostigli 255 miliona

Dodajte komentar

Prihodi od turizma i putovanja u prva dva kvartala ove godine iznosili su skoro 255 miliona eura, što je oko 25 miliona više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

PR Nacionalne turističke organizacije (NTO) Nina Vukčević istakla je da Crna Gora ove godine ostvarila značajan napredak u turizmu, kako u kvalitativnom tako i u kvantitativnom smislu.

“U sadejstvu sa turističkom privredom Crne Gore, koja je nezaobilazan partner u našim djelovanjima, uspjeli smo da podignemo kvalitet usluge na svim nivoima što je rezultiralo dobrim turističkim rezultatima. O tome najbolje svjedo-
če podaci CBCG prema kojim su prihodi od turizma i putovanja tokom prva dva kvartala ove godine iznosili skoro 255 miliona eura, što je za oko 25 miliona više u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom”, kazala je Vukčević u izjavi za Infobiro.

Ona je istakla da Crna Gora bilježi i rast namjenskih prihoda.

“Samo od boravišne takse od početka godine zaključno sa 4. septembrom, u dijelu koji pripada budžetu i lokalnim turističkim organizacijama, prihodovano je više od 7,3 miliona eura što je za 1,3 miliona više u odnosu na isti period prethodne godine”, navela je Vukčević.

Trend rasta, kako je istakla, pokazuju i podaci relevantnih institucija za praćenje turističkog prometa.

“Do 1. septembra crnogorski aerodromi su opslužili više od 1,9 miliona putnika što je 137.000 više nego u istom periodu prošle godine. Pozitivne rezultate bilježe i Nacionalni parkovi koje je posjetilo 31 odsto više turista nego lani”, zaključila je Vukčević.

Postsezona počela uspješno

Vukčević je ukazala da je i turistička postsezona počela uspješno. Prema procjenama lokalnih turističkih organizacija, kako je dodala, u Crnoj Gori trenutno boravi oko 111.000 gostiju, što je u odnosu na uporedni podatak prethodne godine za 29.000 više.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *