“Vlada pogazila sopstvenu odluku o gradnji novih malih hidroelektrana”

Dodajte komentar

Uprkos javnom obećanju ministarke ekonomije Dragice Sekulić da “nema gradnje novih malih hidroelektrana, preispitujemo postojeće”, Vlada juče donijela odluku o davanju koncesija za dvije nove male hidroelektrane u Kolašinu, saopštio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bojan Zeković, poručujući da bi ministar koji ne drži riječ trebalo da podnese ostavku.

“Koncesije nijesu dodijeljene, niti su za njih aplicirali EPCG koja je u većinskom državnom vlasništvu ili npr. Opština Kolašin kako bi obezbijedila struju za gradsku rasvjetu ili druge opšte potrebe. Dobra u opštoj upotrebi u Crnoj Gori ne služe opštem, već dobru onih koji državu pokušavaju pretvoriti u privatni posjed. Tako su, kao i većina drugih, i ove koncesije dodijeljene preduzećima bliskim vrhu vlasti”, ističe Zeković.

Pozvao je ministarku i cijelu Vladu da saopšte javnosti šta ih je motivisalo da pogaze sopstvenu odluku i javno obećanje iz maja ove godine.

“Pošto je ministarka saopštila da Vlada “preispituje postojeće” male hidroelektrane pozivamo je da javnost upozna sa rezultatima ispitivanja”, naveo je potpredsjednik SDP.

Očekuju, dodao je, i da ministarka, nakon što objasni zašto je obmanjivala javnost, ili šta je uticalo na to da Vlada promijeni sopstvenu odluku, saopšti da li će novi koncesionari imati garantovanu otkupnu cijenu za proizvedenu struju, koju plaćaju svi potrošači preko posebne stavke na računu.

“Da li je, ministarko Sekulić, vama važnije da nekome bliskom vlasti dodijelite jos jedan harač za račune za struje nego da zaštite građane ili održite sopstvenu riječ ? Ako riječ ne drži ministar odgovoran javnosti i građanima onda je u demokratskom svijetu praksa jasna – podnesite ostavku”, poručio je Zeković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *