Porsche povećao udio u Rimac Automobilima

Porsche je jutros objavio kako je povećao udio u Rimac Automobilima na 15,5%. Prethodno je Porsche u kompaniji Mate Rimca držao udio od 10 posto kojeg je za 18,7 miliona eura kupio u junu prošle godine.

Budući da Porsche povećava raspon svojih električnih modela, partnerstvo će koristiti stručnost Rimca u elektrifikaciji vozila, uključujući pogonske sklopove, baterije, motore i invertere.

“Porsche je godinu dana pratio pozitivan razvoj kompanije Rimac”, kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i glavni finansijski direktor Porsche AG-a.

“Brzo nam je postalo jasno da Porsche i Rimac mogu puno naučiti jedni od drugih. Vjerujemo u Matu Rimca i njegovu kompaniju, tako da smo sada povećali svoj udio i proširujemo saradnju u baterijskoj tehnologiji.”

Povećanje udjela Porschea u Rimcu doprinijeće brzom tempu razvoja kompanije Rimac, što uključuje značajno povećanje proizvodnje komponenti. Ovaj potez omogućiće poslovanju podršku većem opsegu i obimu partnera proizvodnjom u rasponu od naprednih pogonskih sistema, do najnaprednijih “infotainment” i “connectivity”sistema.

Osim dizajniranja, razvoja i proizvodnje naprednih tehnologija za razne marke automobila visokih performanse, Rimac trenutno dovršava razvoj C_Two automobil uoči proizvodnje u 2020. godini. Automobil će proći intenzivan program testiranja u sklopu homologacije za distribuciju na svim svjetskim tržištima.

Check Also

Do kraja godine biće obrađeno svih 51.000 zahtjeva za legalizaciju

Od podnijetih 51.000 zahtjeva za legalizaciju bespravno podignutih objekata do sadaje obrađeno 31.000. Preostalih dvadeset …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *